Ana SayfaGüncelAKP’li belediye El Kaide kurucusunun adını caddeye verdi: ‘Belediyeye kayyum atanacak mı?’

AKP’li belediye El Kaide kurucusunun adını caddeye verdi: ‘Belediyeye kayyum atanacak mı?’

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP’li Ümraniye Belediyesi tarafından El Kaide kurucularından Abdullah Azzam’ın adının bir caddeye verilmesini Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması talebiyle verdiği önergesinde, bu uygulamasından dolayı belediyeye kayyum atanıp atanmayacağını sordu.

İstanbul’da AKP’li Ümraniye Belediyesi tarafından El Kaide kurucularından Abdullah Azzam’ın adı bir caddeye verildi.

Konuyu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Meclis gündemine taşıdı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘FETÖ’ ile ilişkisi olmayan birçok kuruluş ve kişinin ‘terör örgütü’ ve ‘örgüt üyeliği’ ile suçlandığını hatırlatan CHP’li vekil, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin ‘terör örgütü’ olarak kabul ettiği El Kaide’nin kurucularından ve ideologlarından Abdullah Azam’ın adının İstanbul’un Ümraniye İlçesi Dudullu semtinde bir caddeye verildiği iddiasına dikkat çekti.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanmak üzere verdiği önergede “El Kaide ‘terör örgütü’ ise Ümraniye Belediyesi yöneticileri hakkında ‘terör örgütüne yardım’, ‘terör örgütünü destekleme’ gerekçesiyle soruşturma açılmış mıdır?” diye sordu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Tanrıkulu, Yıldırım’dan şu sorulara da yanıt vermesini istedi:

  • Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin “terör örgütü” olarak kabul ettiği El Kaide’nin kurucularından ve ideologlarından Abdullah Azam’ın adının İstanbul’un Ümraniye İlçesi Dudullu Semtinde bir caddeye verildiği iddiası doğru mudur
  • İddia doğru ise, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülkenin “terör örgütü” olarak kabul ettiği El Kaide’nin kurucularından ve ideologlarından Abdullah Azam’ın adının İstanbul’un Ümraniye İlçesi Dudullu Semtinde bir caddeye verilmesinin gerekçesi nedir
  • Bahse konu caddenin daha önceki ismi nedir?
  • Türkiye, El Kaide’yi “terör örgütü” olarak tanımaktan vazgeçmiş midir?
  • El Kaide “terör örgütü” ise, örgüt kurucusunun adı bir caddeye nasıl ve hangi gerekçe ile verilmiştir? 6. El Kaide “terör örgütü” ise Ümraniye Belediyesi yöneticileri hakkında “terör örgütüne yardım”, “terör örgütünü destekleme” gerekçesiyle soruşturma açılmış mıdır ya da açılacak mıdır? Açılmışsa, güncel akıbeti nedir?
  • El Kaide “terör örgütü” ise, örgüt kurucusunun adını bir caddeye veren Ümraniye Belediyesi’ne de kayyum atanacak mıdır? Kaynak: AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne de kayyım atanacak mı?

Daha önce de HDP gündeme getirmişti

Artı Gerçek’te yer alan habere göre ise konu daha önce de HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız tarafından gündeme getirilmişti.

Sarıyıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Beşiktaş Belediyesi’nin bir sokağın adına Kürtçede ‘barış’ anlamına’ gelen ‘Aşitî’ koymasını reddetmesi üzerine dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması için soru önergesi vermişti.

HDP’li vekil, “Küresel Cihat teorisiyle El Kaide ve IŞİD gibi fundamentalist dinci örgütlerin ideoloğu olan Abdullah Azzam’ın ismi İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bir caddeye verilirken ‘Aşitî’ adı keyfi gerekçelerle reddediliyor” diye tepki göstermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Birleşik Arap Emirlikleri: Hakan Bey ne istediğimizi çok iyi biliyor
Sonraki Haber
Erdoğan'ın 'Guantanamo' önerisine CHP'den 'yeşil ışık'