Ana SayfaGüncelAkşam muhabiri ‘yalan haberi’ni itiraf etti: Trump’ın damadı ‘Erdoğan’ı takdir ediyoruz’ demedi

Akşam muhabiri ‘yalan haberi’ni itiraf etti: Trump’ın damadı ‘Erdoğan’ı takdir ediyoruz’ demedi

HABER MERKEZİ – Akşam Gazetesi muhabiri Yavuz Atalay, Beyaz Saray başdanışmanı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediğini iddia ettiği “O da Türkiye’yi büyük yapacak, aynı ABD gibi. Çalışmalarını takdirle izliyoruz” sözlerinin ‘yalan haber’ olduğunu itiraf etti.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Akşam Gazetesi muhabiri Yavuz Atalay, yaptığı bir haberin ‘yalan’ olduğunu itiraf etti.

Perşembe günü Akşam’da yayınlanan haberde Atalay, Beyaz Saray Başdanışmanı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı olan Jared Kushner ile ilgili “Mantıklı olan Türkiye ile birlikte hareket etmek” başlığını kullanmıştı.

Atalay bu haberde Kushner’in ilk defa Akşam Gazetesi’ne konuştuğunu ve “Erdoğan da Türkiye’yi büyük yapacak, aynı ABD gibi. Çalışmalarını takdirle izliyoruz” dediğini iddia etmişti.

Atalay iddialarına Kushner’in “Amerika ile Türkiye’nin ve diğer ülkelerin ortak çalışmaları terörü sonlandıracaktır. Bu konuda samimi adımlar atıyoruz ve Türkiye’nin de samimiyetine güveniyoruz” ve “Ekonominiz güven veriyor” dediği iddialarını eklerken, habere Kushner ile çekindiği bir selfieyi de koymuştu.

‘Sadece selfie çekindi, haber uydurma’

Bir Beyaz Saray yetkilisi, Daily Caller isimli gazeteye Perşembe günü yaptığı açıklamada haberinin “uydurma” olduğunu, haberi yazan muhabir ile irtibata geçtiklerini, Atalay’ın da “yalan haberi kabul ettiğini” söyledi.

Atalay ayrıca ABD Başkanı’nın eşi Ivanka Trump’ın kendisine “Türkiye’yi sevdiğini, Jared’in Türkiye’nin ekonomisini övdüğünü” söylediğini de iddia etmişti.

Beyaz Saray Ivanka Trump’ın sözleri hakkında özel bir yorum yapmazken, makalenin ‘tamamen üretim’ olduğunu belirtti.

Önce ‘Röportaj değil ayaküstü konuştuk’ dedi, sonra itiraf etti

Atalay, Beyaz Saray’ın açıklamaları üzerine internet üzerinden ‘uydurma haber’ iddialarını önce “Hiçbir danışmanın haberi olmayan bir konuşmaydı, röportaj değildi. 1 – 2 dakika konuştuk Ivanka Trump ve Jared Kushner ile” diyerek reddetti.

Atalay, sonradan Kushner’in “Erdoğan’ın Türkiye’yi aynı ABD gibi büyük yapacağına inandığını” söylemediğini, kendisinin “Erdoğan Türkiye’yi aynı ABD gibi büyük yapacak mı?” sorusuna ‘Aynen’ dediğini söyledi.

Ne olmuştu?

Bu olayın ardından, Atalay’ın daha önce imzası olan Erdoğan ve Trump ile ilgili yaptığı ‘yalan haber’ler de gündeme geldi.

9 Şubat’ta Atalay, “Beyaz Saray’dan edindiği bilgiye göre Trump’ın erdoğanı arayarak istihbarat ajanslarımızı Fettullah Gülen üzerine bir soruşturma gerçekleştirmek üzerine çalıştırıyoruz” dediğini iddia etmişti.

Kasım’da yayınlanan bir haberinde ise Atalay ‘kaynakların’ ona Gülen’n bazı destekçilerinin Mike Pence aracılığıyla Trump ile bir toplantı istediğini iddia etmişti. Atalay’a göre Trump toplantıyı “Ben teröristlerle oturmam” diyerek reddetti, Pence mesajı New Jersey senatosuna iletti, Cory Brooker da bilgileri Gülen cemaati üyelerine iletti.

Bu haberlerin hiçbirini, başka hiçbir haber kaynağı geçmedi.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde dördüncü gün
Sonraki Haber
Barselona’da tren kazası: 48 kişi yaralandı