Ana SayfaGüncelAladağ’daki yurda babanın girişine ‘haram’ denilerek izin verilmemiş

Aladağ’daki yurda babanın girişine ‘haram’ denilerek izin verilmemiş

HABER MERKEZİ – Aladağ’da 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin de yaralandığı yurt katliamından önce yurtta kızı Z.A.’nın kalacağı odayı görmek isteyen baba Mustafa Avcı’ya yurt görevlisinin ‘haram’ diyerek izin vermediği ortaya çıktı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016 tarihinde Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişi yaşamını yitirmiş, 24 öğrenci ise yaralanmıştı.

Meclis Araştırma Komisyonu üyelerinin yangında hayatını kaybeden çocukların yaşadıkları Karahan, Köprücek ve Kışlak Köylerini yaptığı ziyaretleri sırasında ailelerle yaptıkları görüşmelerin tutanakları ortaya çıktı.

Diken’den Rıfat Doğan’ın haberine göre Köprücek Köyü’nden Mustafa ile Sultan Avcı çifti ile görüşen üyeler, yurt görevlisi Mahmut Deniz ile yaşanan ‘haram’ tartışmasını da tutanaklara geçirdi.

Mustafa Avcı, kızını kaydettirdiği gün yatacağı yeri görmek için içeri girmek istediğini ancak görevli Deniz ve eşinin kendisine ‘haram’ diyerek izin vermediğini söyledi.