Ana SayfaDünyaAlmanya İncirlik’ten çekilme işlemine başladı

Almanya İncirlik’ten çekilme işlemine başladı

HABER MERKEZİ – Almanya’nın askeri birlikleri, Adana’daki İncirlik Üssü’nden çekilme işlemine başladı. Üsten ayrılacak olan askerler, Tornado keşif uçakları ve tanker uçağının Ürdün’deki Suriye sınırına yakın Azrak Üssü’nde konuşlanacağı belirtildi.

Alman askerlerinin Adana’daki İncirlik Üssü’nden çekilmeye başladığı duyuruldu.

Alman Savunma Bakanlığı’ndan bir sözcünün yaptığı açıklamada, İncirlik Üssü’ndeki tanker uçağının bugün üssü terk ettiği belirtildi.

İncirlik’teki 260 Alman askeri, altı Tornado keşif uçağı ve bir tanker uçağı uluslararası IŞİD’le mücadele koalisyonu çerçevesinde görev yapıyordu.

Üsten kalkan uçaklar Irak ve Suriye’de keşif uçuşları yapıyordu.

İncirlik Üssü’nden ayrılacak olan askerler, Tornado keşif uçakları ve tanker uçağının Ürdün’de Suriye sınırına yakın Azrak Üssü’nde konuşlanacağı duyuruldu.

Bu üs, Amman’a 150, Suriye sınırına ise 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Ne olmuştu?

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya milletvekillerine İncirlik Üssü’ne girişine izin verilmemesiyle başlayan krizin ardından Türkiye’ye gelmişti.

İncirlik krizine ilişin konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Konya NATO üssünü Alman heyetinin ziyaret etmesidir. Şu an itibariyle İncirlik değil, Konya’ya ziyaret mümkün’ açıklamasında bulunmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ise Alman birliklerinin İncirlik’ten taşınabileceğini belirterek, ‘Almanya İncirlik’ten çıksa bile Konya’da devam edecek’ demişti.

İncirlik’te bulunan ‘Almanya askerlerinin çekilmesi’ kararı 21 Haziran’da Almanya Federal Meclisi’nde görüşülmüş ve yapılan oylama sonucunda çekilmesi yönünde karar çıkmıştı.

Karar 569 parlamenterin bulunduğu Meclis’te 461 oyla alınmıştı.