Ana SayfaGüncelAlperen Ocakları’ndan Neve Şalom Sinagogu’na antisemit saldırı

Alperen Ocakları’ndan Neve Şalom Sinagogu’na antisemit saldırı

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz ay İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’nü tehdit eden Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın da dahil olduğu bir grup, İsrail’in Mescid-i Aksa’nın önüne metal dedektörleri koymasını ‘protesto etmek’ için Neve Şalom Sinagogu’na saldırdı.

Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’da İsrail polisinin üç Filistinli’yi öldürmesinin ardından caminin cuma günü ibadete kapatılmasını ve İsrail’in ibadet yerinin kapısına metal dedektörleri koymasını ‘protesto eden’ Alperen Ocakları üyesi bir grup, dün gece Beyoğlu’nda bulunan Neve Şalom Sinagogu’na saldırdı.

Sinagogun önüne gelen saldırganlar, daha önce de İstanbul Onur Yürüyüşü’nü tehdit ettiği gerekçesiyle iki ayrı davası bulunan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Biz burada eylem gerçekleştiriyoruz. Siyonistler aklını başına alsınlar. Bizim kardeşlerimizin ibadet özgürlüğünü engellemesinler. Nasıl orada bizim ibadet özgürlüğümüzü engelliyorsanız, biz de sizin burada ibadet özgürlüğünüzü engelleriz. Nasıl bugün burada durduysak, yarın da geliriz. Buradan içeriye giremezsiniz.

Grup bu açıklamanın ardından sinagoga taş ve sopalarla saldırdı.

Türk Yahudi Toplumu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada “Bu akşam Neve Şalom sinagogumuz önünde yapılan provokatif gösteriyi kınıyor, ilgili makamlardan gereğinin yapılmasını bekliyoruz” denildi.

Defalarca saldırıya uğramıştı

Neve Şalom Sinagogu 1986, 1992 ve 2003 yıllarında bombalı saldırıya uğramıştı.

2014 yılında kapısına ‘yıkılacak mekan’ pankartı asıldı, yine aynı Alperen Ocakları’nın sinagoga yürüme girişimi polis tarafından engellendi.