Ana SayfaGüncelAntalya’da gizli yürütülen kazılar sonucunda lisenin altından antik tiyatro çıktı

Antalya’da gizli yürütülen kazılar sonucunda lisenin altından antik tiyatro çıktı

HABER MERKEZİ – Antalya’da bir enstitünün altında Roma dönemine ait antik tiyatro olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar yapının önemine işaret ederken, tarihin gün yüzüne çıkarılması için lisenin yıkılması gerektiğini belirttiler.

Antalya Müze Müdürlüğü tarafından kamuoyundan gizli tutularak Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü’nde yürütülen resmi kazıda hizmet binasının altında Roma dönemine ait antik tiyatro olduğu ortaya çıktı.

Antik tiyatronun merdivenlerine ulaşılan kazılarda yapının tamamına ulaşılmak için ise lise binasının yıkılması gündemde.

“Tiyatronun merdivenleri açık bir şekilde ortaya çıktı”

Hürriyet’ten Salim Uzun’a konuşan yetkililer, kazıların çok hızlı bir şekilde devam ettiğini aktararak, şunları belirtti:

Sadece enstitü binası altında değil diğer parsellerde de bazı tespitler yapıldı. Tiyatronun merdivenleri açık bir şekilde ortaya çıktı. Çalışma sürdürüp bu tarihi yapıyı herkesle paylaşmak istiyoruz.

Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Kaleiçi’nde yürütülen çalışmaları doğrulayarak şu an için net bir bilgi verilemeyeceğini, kazılarda elde edilecek neticelere göre kamuoyunu bilgilendireceğini ifade etti.

“Enstitü yıkılarak şehir gün yüzüne çıkarılmalı”

Antik tiyatronun önemine vurgu yapan Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik, şöyle konuştu:

Bizi heyecanlandıran bir gelişme. Kazılardan çıkacak yeni ayrıntıları biz de merak ediyoruz. Tiyatronun bulunması oranın merkezi bir alan olduğunu gösteriyor. Bu da antik çağ için önemli bir veri. Bir an önce enstitünün yıkılarak oradaki şehir gün yüzüne çıkarılmalı.