Ana SayfaGüncelAşırı sıcaklar nedeniyle 6 ilde engelli, hamile ve kronik hastalığı olanlara tatil

Aşırı sıcaklar nedeniyle 6 ilde engelli, hamile ve kronik hastalığı olanlara tatil

HABER MERKEZİ – Aşırı sıcaklar nedeniyle Ankara, Denizli, Muğla, Çankırı, Osmaniye ve Amasya’da bugün kamuda çalışan hamileler ve engelliler için idari izin verildi.

Ankara, Denizli, Muğla, Çankırı, Osmaniye ve Amasya’da aşırı sıcaklar nedeniyle bugün (3 Temmuz Pazartesi) kamuda çalışan hamileler ve engelliler için idari izin verildi.

İzin duyurusu il valilikleri tarafından yapıldı.

Ankara Valiliğince, kamuda çalışan hamileler, engelliler ile belgelendirmeleri halinde kalp, beyin, solunum sistemi, karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlar ile kanser hastalarının bugün idari izinli sayılması kararının alındığı kaydedildi.

Denizli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada da “Meteoroloji verilerine göre ilimizde 3 Temmuz 2017 pazartesi günü hava sıcaklığı 43 derece olacağından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalıkları olan personelimiz için 1 gün idari izinli olacaktır” denildi.

Muğla Valiliği de benzer şekilde aşırı sıcaklara işaret edilerek “İlimizde hava sıcaklığının 3 Temmuz Pazartesi günü yükselmeye devam edeceği tahmin edildiğinden Muğla’daki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; hamile bayanlar, rapor ile tevsik edilmek şartıyla şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanlar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunanların 3 Temmuz 2017 Pazartesi günü idari izinli sayılacak” denildi.

Çankırı Valiliği‘nden yapılan açıklamada ise kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamilelerin, ilde hava sıcaklığının artması nedeniyle bugün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Amasya Valiliği‘nden yapılan açıklamada, kentteki hava sıcaklığının bugün de yükselmeye devam etmesinin beklendiği belirtilerek “Bu nedenle İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak, hamile bayanların, yüzde 40’tan yukarı engeli olan personelin, kronik (şeker, tansiyon, kalp, beyin) hastalıkları olanların idari izinli sayılması kararı alınmıştır” denildi.

Osmaniye Valiliği‘nden yapılan yazılı açıklamada ise hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği, hava tahmin raporlarına göre Osmaniye’de hava sıcaklığının bugün de yükselmeye devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi ve “Kamuda çalışan hamileler ve engelliler ile belgelendirmeleri halinde kalp, beyin, solunum sistemi, karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlar ve kanser hastalarının bugün idari izinli sayılması kararının alındığı” ifade edildi.