Ana SayfaDünyaAvrupa Komisyonu’ndan Türkiye’ye: Demokratik değerlere bağlı kalınmalı

Avrupa Komisyonu’ndan Türkiye’ye: Demokratik değerlere bağlı kalınmalı

HABER MERKEZİ – Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’ye demokratik değerlere bağlı kalma çağrısında bulundu. Junker, gazetecilerin tutuklu yargılanmasını da eleştirerek durumun insan hakları ile uyumlu olmadığını söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Almaya’da yayın yapan Bild Sonntag gazetesi için Türkiye’yle ilgili yazı kaleme aldı.

BBC’de yer alan habere göre Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde değinen Junker, “Türkiye AB’ye (Avrupa Birliği’ne) girmek istiyorsa demokratik değerlere bağlı kalmalı” diye yazdı.

Junker yazısında devamla şu ifadeleri kullandı:

Avrupa Birliği’ne girmek isteyenler, değerler birliğine girmek istiyor demektir. Avrupa hala elini uzatıyor. Ama Türkiye, açıkça Avrupa renklerini göstermeli ve Avrupa’nın temel değerlerini anlayıp ciddiye almalı.

Die Welt gazetesinin Türkiye’de tutuklanan muhabiri Deniz Yücel’in de aralarında bulunduğu tutuklu gazetecilerin durumunda da değinen Junker, gazetecilerin tutuklu yargılanmasını eleştirerek, bu durumun “insan hakları, basın özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü temel alan birliğin ilkeleriyle uyumlu olmadığını” yazdı.