Ana SayfaGüncelAvrupa’ya ‘Siz kime çattığınızı biliyor musunuz?’ diyen Erdoğan’dan hak savunucularına ‘ajan’ suçlaması

Avrupa’ya ‘Siz kime çattığınızı biliyor musunuz?’ diyen Erdoğan’dan hak savunucularına ‘ajan’ suçlaması

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, hak savunucularının tutuklanmasının ardından Avrupa’dan gelen açıklamalara karşı “Avrupa’nın her ülkesinde ve dünyanın değişik yerlerinde milyonlarca insanın duasını alıyor. Siz kime çattığınıza emin misiniz? Bu tehditkar üslubu bir tarafa bırakarak eşit şartlarda bunları tartışmanızı tavsiye edelim” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Hak savunucularının tutuklanmasının ardından Almanya’yla başlayan krize ve gelen yaptırım açıklamalarına değinen Erdoğan, “Avrupa’nın her ülkesinde ve dünyanın değişik yerlerinde milyonlarca insanın duasını alıyor. Siz kime çattığınıza emin misiniz? Bu tehditkar üslubu bir tarafa bırakarak eşit şartlarda bunları tartışmanızı tavsiye edelim” dedi.

Hak savunucularına ‘ajan’ suçlaması

Tutuklanan hak savunucularına “ajan” suçlamasında bulunan Erdoğan, “Sen Türkiye’nin cumhurbaşkanına, bakanlarına ülkende konuşma imkânı vermeyeceksin ama ajanların gelip otellerde cirit atacaklar, benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Ya bizimle eşit şartlarda müttefiklik yapacaksınız, ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Körfez krizi

Ülke liderleriyle yaptığım görüşmelerde birçok bölgesel meseleyi ele alma fırsatı bulduk. Krizin, yakın zamanda hallolacağını ümit ediyorum. Temasların, Katar krizi bağlamında önemli katkılar sağladığını ümit ediyorum. Bölgenin istikrarı için çabalarımızı artırarak devam edeceğiz.

Mescid-i Aksa

Biz Müslümanlar için mübarek beldelerimizi korumak, imkân değil, iman meselesidir. Eğer, İsrail elindeki silahlara bakara böyle bir yola tevessül ediyorsa çok yanılır. Filistinli ve diğer milletlerden kardeşlerimiz de bu zeminin dipdiri ayakta olduğunu cümle aleme ilan etmektedir. Buradan tüm vatandaşlarıma ve tüm Müslümanlara çağrıda bulunuyorum. İmkanı olan herkes, lütfen Kudüs’ü Mescid-i Aksa’yı ziyaret etsin. Gidemeyenler de oradaki kardeşlerimize yardım göndersinler. Bizler Mescid-i Aksa’ya ne kadar çok sahip çıkarsak, gözlerini oraya dikmiş olanların işleri de o kadar zorlaşır. Postalları ile kirletiyor, Müslüman kanı döküyorsa bunun sebebi bizlerin Kudüs’e yeteri kadar sahip çıkmıyor oluşumuzdur. Gelin hep birlikte Kudüs’e sahip çıkalım.

Almanya krizi, hak savunucularına ‘ajan’ suçlaması

Bir süredir Amerikası, Almanyası, Hollandası başta olmak üzere Türkiye’ye yönelik anlaşılmaz tutumun tezahür ettiğini görüyoruz. İstiyorlar ki, sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakarlıkta bulunalım. İstiyorlar ki, onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi örselerken, kendi ajanları ülkemizde cirit atsınlar, biz bir şey yapmayalım. Kusura bakmasınlar, artık öyle bir Türkiye yok. Sen Türkiye’nin cumhurbaşkanına, bakanlarına ülkende konuşma imkânı vermeyeceksin ama ajanların gelip otellerde cirit atacaklar, benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Ya bizimle eşit şartlarda müttefiklik yapacaksınız, ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız.

‘Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu?’

Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu? Almanya ya da Amerika’da yapılınca suç sayılan eylem, Türkiye’de yapılınca niye hak, hukuk oluyor. Hemen işi ekonomi ile teşvik edip bel altı vuruşları ile gerçek tiynetlerini belli ediyorlar. Bizi bunlarla tehdide kalkarsanız, yanılırsınız ve siz kaybedersiniz. Artık dünyada marka yok, markalar var. Alternatif marka geliyor. Dünya bunu yaşıyor.

Fırsat bulduklarında hâlâ kan dökmekten çekinmeyenlerin bize söyleyecek sözü olamaz. Şimdi de kafayı Türkiye’ye takmışlar. Eskiden tehditlerini süslü püslü kelimelerin arkasına yaparak saklarlardı, şimdi alenen söylüyorlar. Dürüst oldukları için teşekkür ederiz. Almanya’nın bilmem ne bakanı, Türkiye’ye nasıl çok daha zarar verebileceklerine yönelik düşüncelerini medyaya ifşa etmeye başladığına göre iyice çaresiz durumdalar. Gezi olaylarına, FETÖ’ye ümit bağladılar, olmadı. PKK, YPG, SDG’den ümit beslediler, oradan da bir şey çıkmayacak. YPG terör örgütü, onun için YPG’yi kullanmayın, SDG’yi kullanın. Fakat, artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığı ile ortada. Ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimiz ifade ediyorum.