Ana SayfaGüncelAvustralya’da bir mülteci daha ‘Göçmenlik Bürosu’nu protesto etmek için’ kendisini ateşe verdi

Avustralya’da bir mülteci daha ‘Göçmenlik Bürosu’nu protesto etmek için’ kendisini ateşe verdi

HABER MERKEZİ – Avustralya’da Göçmenlik Bürosu’nu protesto eden bir mülteci  kendisini ateşe verdi. Hastahaneye kaldırılan mültecinin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Ülkede geçtiğimiz yıl da iki mülteci protesto için benzer eylemler gerçekleştirmiş, İranlı mülteci Omid Masoumali hayatını kaybetmişti.

Avustralya’nın başkenti Sydney’de bir mülteci, bugün yerel saate göre 13.30’da Göçmenlik Bürosu’nu protesto etmek için üzerine benzin dökerek kendisini ateşe verdi.

New South Wales polisi, Göçmenlik Bürosu’nun yakınlarındaki Lee Caddesi’nde e protestoyu gerçekleştiren mülteci 30 yaşlarında bir erkek olduğunu açıkladı.

Başkomiser David Donohue, protestocunun sığınmacı mı ‘göçmenlik sisteminden geçmiş’ bir mülteci mi olduğunun bilinmediğini kaydetti.

‘Ben onun derdini tartışamam, çok üzgündü ve Göçmenlik Bürosu’nu protesto ediyordu’

Basın toplantısında Donohue, şu açıklamada bulundu:

Ben onun derdinin ne olduğunu tartışacak özgürlüğe sahip değilim fakat Göçmenlik Büro’sunu protesto ettiğini söyleyeyim. Çok üzgündü. Eğer yangın söndürücü ile müdahale edilmeseydi ölebilirdi.

Mültecinin hayati tehlike oluşturan bir yanığı olmadığı, şu anda hastahanede fiziksel ve psikolojik taramalar yapıldığı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Somalili mülteci Hodan Yasin, Avustralya’nın mandası altında olan Nauru’da kendisini ateşe vermişti.

İranlı mülteci Omid Masoumali de geçtiğimiz yıl Nisan’da Birleşmiş Milletler’in adayı ziyareti sırasında düzenlediği benzeri bir eylemde hayatını kaybetmişti.

Guardian’a konuşan adadaki kaynaklar, insanların kendilerine zarar vermesinin ve intihara kalkışmasının Nauru’da ‘gündelik rutin’ haline geldiğini belirtti.