Ana SayfaÇalışma YaşamıBir günde iki ayrı ilde iş cinayetleri: Dört işçi hayatını kaybetti

Bir günde iki ayrı ilde iş cinayetleri: Dört işçi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Aynı gün İstanbul ve Zonguldak’taki iş cinayetlerinde dört işçi hayatını kaybetti. Zonguldak’ta iki maden işçisi gaz zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirirken; İstanbul Esenyurt’ta bir inşaat işçisi kanalizasyon çalışması sırasında göçük altında kalarak, Şişli’de de bir işçi otel inşaatının 4’üncü katından düşerek can verdi.

Zonguldak’ta Asma Mahallesi’nde özel bir maden şirketine ait kömür ocağında çalışan iki maden işçisi, gaz zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Gece vardiyasında çalışan işçiler 40 yaşındaki Kenan Kulakçı ve 26 yaşındaki Oğuz Demir, sabaha karşı mesai bitiminde ocaktan çıkamadı.

İş arkadaşları, birlikte çalışan iki madenciye bakmak için ocağa girdiğinde işçilerin cansız bedeniyle karşılaştı.

Arkadaşları tarafından ocaktan çıkarılan madenciler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılsa da yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İstanbul’da iki işçi yaşamını yitirdi

İstanbul’da ise aynı gün Esenyurt ve Şişli’de iki ayrı iş cinayeti yaşandı.

Esenyurt’ta yeni yapılan bir binanın zeminindeki kanalizasyon çalışması sırasında göçük meydana geldi.

Göçük altında kalan 62 yaşındaki işçi Kadir Beser’i kurtarmak için çalışma başlatıldı ancak yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından, işçinin cansız bedeni göçük altından çıkarılabildi.

Şişli’de de otel inşaatında çalışan Hacı Ceylan isimli işçi, 4’üncü kattan zemine düştü.

Yaralının sedye ile ambulansa taşınması sırasında sağlık ekibinden bir kişi ve inşaat çalışanı yaralıyı taşımak yerine çekim yapan basın mensubuna tepki gösterdi.

Ambulansa alınarak Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılan Hacı Ceylan burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.