Ana SayfaGüncelBirleşik Arap Emirlikleri: Hakan Bey ne istediğimizi çok iyi biliyor

Birleşik Arap Emirlikleri: Hakan Bey ne istediğimizi çok iyi biliyor

HABER MERKEZİ – Körfez’deki kriz ve Türkiye’nin krizin odağında yer alan Katar’a desteği sürerken, Katar’a ambargo uygulayan ülkelerin başında gelen Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye bu kez de İhvan üyelerinin ‘iadesi’ konusunda çağrı geldi. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi el Nuaimi, “Onların kimler olduğunu Hakan Bey (MİT Müsteşarı) çok iyi biliyor” dedi.

5 Haziran’da Birleşik Arap Emirlikleri (BEA), Bahreyn ve Mısır öncülüğünde Katar’a yönelik başlatılan diplomatik ve ticari abluka sürerken, Katar’a destek olan Türkiye’ye BEA’dan “Umuyoruz ki akıllıca davranırlar” eleştirisi gelmişti.

BEA’dan yapılan son açıklamada ise Türkiye’deki İhvan üyelerinin ‘iadesi’ konusu gündeme getirildi.

Yeniçağ gazetesinden Kenan Akın’a konuşan BAE Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Abdullah Sultan el Nuaimi, Türkiye’ye ‘FETÖ’ üyesi olduğu öne sürtülen iki generali iade ettiklerini hatırlattı.

El Nuami “Aynı hassasiyeti bize karşı faaliyet gösteren teröristler için Türkiye’den bekliyoruz. Onların kimler olduğunu Hakan Bey (MİT Müsteşarı) çok iyi biliyor” dedi.

Gazetenin aktardığına göre El Nuami konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Sizin için FETÖ terör örgütü ne ise bizim için de Müslüman Kardeşler odur. Hiçbir itirazımız yok. Sorun Müslüman Kardeşler konusundaki tavırdır. Biz, terör örgütlerinden kurtulmak istiyoruz.

Türkiye’de bu örgüte çalışan bizim vatandaşımız dokuz terörist var ve onların iadesini istiyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Afganistan’dan gelen ve Dubai’den transit geçiş yapacak olan FETÖ üyesi iki generali hava limanımızda derdest edip Türkiye’ye iade etmiştik. Aynı hassasiyeti bize karşı faaliyet gösteren teröristler için Türkiye’den bekliyoruz. Onların kimler olduğunu Hakan Bey (MİT Müsteşarı Hakan Fidan) çok iyi biliyor.

Haberde ayrıca BAE Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, sonradan Körfez’deki krizin parçası haline gelen Katar’daki Türk üssünden ülkesinin “rahatsızlık” duymadığını ifade ettiği de aktarıldı.