Ana SayfaDünya‘Büyük Savaş’ sürüyor: Rakka’nın tarihi surları DSG’nin kuşatmasında

‘Büyük Savaş’ sürüyor: Rakka’nın tarihi surları DSG’nin kuşatmasında

HABER MERKEZİ – DSG’nin Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için sürdürdüğü “Büyük Savaş” adlı operasyon 33’üncü gününde. DSG’liler 11 kilometre uzunluğunda 7 metre yüksekliğinde surlarla çevrili eski şehir olarak adlandırılan bölümü büyük oranda kuşatma altına aldı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 33’üncü gününde.

Kentin 11 kilometre uzunluğunda 7 metre yüksek surlarla çevrili eski şehir olarak adlandırılan bölümü büyük oranda DSG’nin kontrolü altına alındı.

Operasyonu yürüten DSG komutanlarından Bilind Serekaniye, surların tamamen kontrollerinin altına geçmesine az kaldığını açıkladı.

Doğu cephesindeki tarihi surları geçen DSG’liler ise kent merkezine ilerlemeye devam ediyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da operasyonun 28’inci gününde yaptığı açıklamada DSG’nin Rakka’nın eski kent merkezini çevreleyen tarihi surları iki yerinden delmeyi başardığı açıklamıştı.

dihaber’den Nazım Daştan’ın haberine göre kent içinde bulunan Harun Reşid Kalesi’ne yürüyen DSG’liler, kalenin tamamını kuşatmak üzere.

IŞİD ise DSG’lilerin ilerleyişini durdurmak için Bağdat Kapısı yönünde ağır saldırılarda bulunuyor.

Habere göre Sinaa mahallesi ile eski Rakka mahallesinin bitişiğinde büyük bir alan uluslararası basın kuruluşları için güvenlik altına alınmış durumda.

IŞİD esaretinden kurtarılan siviller DSG’nin oluşturduğu güvenli bölgelere taşınıyor.