Ana SayfaGüncelCHP: Erdoğan açıklamalarıyla yürüyüşü germeye dönük adımlar atma niyetinde

CHP: Erdoğan açıklamalarıyla yürüyüşü germeye dönük adımlar atma niyetinde

HABER MERKEZİ –AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin sözlerine yanıt veren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bu millet kimin FETÖ’nün kıyakçısı, kimin ayakçısı olduğunu çok iyi biliyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Bülent Tezcan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Adalet Yürüyüşü’nü hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

Erdoğan yürüyüşçülere “Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya’nın yoludur” diye seslenmiş ve “Rüzgar eken fırtına biçer” demişti.

Bu açıklamalara tepki gösteren Tezcan, Erdoğan’ın son konuşmalarıyla “yürüyüşü germeye dönük adımlar atma niyetinde olduğunu” söyledi.

Sözlerine baktığımız zaman bizi ‘FETÖ’nün ayakçısı’ diye tarif etmiş. Biz FETÖ’ye çete derken, onlar övgüler düzüyorlardı. ‘Muhterem hoca efendi’ diyorlardı biz çete dediğimiz zaman. Devlette, siyasette, ticarette ruhsatı o çeteye emanet etmişlerdi. Bütün devlet imtiyazlarını kıyak olarak çeteye vermişlerdi. Bu millet kimin FETÖ’nün ayakçısı, kimin çetenin kıyakçısı olduğunu çok iyi biliyor. FETÖ’nün ayakçısı da çetenin kıyakçısı da kendileri idi yıllarca. Bize yapışmaz o sözler ama onların da sırtından bu sözlerin inmesi ve düşmesi mümkün değil.

“MHP gibi muhalefet istiyor anladığım kadarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı” diye devam eden Tezcan, Erdoğan’ın ‘terör’ suçlamalarına ve 15 Temmuz eleştirilerine de şöyle karşılık verdi:

15 Temmuz darbesine karşı direniş babanızın malı değildir. O darbeye hep beraber direndik. Parlamentonun çatısı altında tepemize bombalar düşerken biz oradaydık. Siz şimdi kalkacaksınız, kendiniz devletin üç tane uçağıyla bütün koruma ordusuyla kendinizi koruyacaksınız, sizin kendinizi korumanız hak ana muhalefet partisi liderinin koruma önlemi alması haram. Böyle bir anlayışı kabul etmek mümkün mü? Şunu sorarlar size, hangi tankın üzerine çıktınız, var mı bir tane tankın üzerinde fotoğrafınız çıkın gösterin bakalım. Ankara’ya niye 4 gün sonra geldiniz? 4 gün Ankara güvenli değil diye İstanbul’da nerelerde saklandınız? Benim genel başkanım ertesi gün Ankara’daydı. Yolar açılır açılmaz, gelme imkanı doğar doğmaz Meclis’te geldi konuşma yaptı, sen nerdeydin Ak Parti Genel Başkanı.

Erdoğan ne demişti?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamalarda ‘Adalet Yürüyüşü’nü hedef almıştı.

Açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça üzerinden yürüyüşü hedef alan ifadeler kullanan Erdoğan, özetle şunları söylemişti:

Buradan diyoruz ki, darbecileri bırakıp darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun. Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya’nın yoludur.

Cezaevinde güya açlık grevi başlatanlara bunlar sahip çıkıyor. Bunların derdi kendi suçlarını bastırmaktır. Milletimiz olup biteni görüyor. Biz her zaman hakikatleri anlatacağız, takdiri milletimize bırakacağız. Rüzgar eken fırtına biçer.