Ana SayfaGüncelCHP’den Maltepe mitingine çağrı: 9 Temmuz’da halkımız o meydana gelsin

CHP’den Maltepe mitingine çağrı: 9 Temmuz’da halkımız o meydana gelsin

KOCAELİ – ‘Adalet Yürüyüşü’nün 21’inci gününde toplanan CHP MYK’dan geri sayımın başladığı 9 Temmuz’daki Maltepe Mitingi için çağrı geldi. CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan “Provokasyon söylemleri geliyor zaman zaman ama biz bu mitingi yapacağız. Halkımız gelsin o meydana” dedi.

‘Adalet Yürüyüşü’nün 21’inci gününde ilk etabın ardından yürüyüşe öğle arası veren kortej, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyeler tarafından dağıtılan yemekleri mola alanında kurulan çadırlarda yedi.

“Nuriye ve Semih yalnız değildir” sloganları

Mola alanında kurulan çadırlar arasında ‘Nuriye ve Semih’e Özgürlük’ pankartı ile gezen bir yürüyüşçü ise kitlenin ilgi odağı oldu.

Çadırlarda oturanlar, bu sırada sık sık ‘Nuriye ve Semih yalnız değildir’ sloganları attı.

Mitinge çağrı

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı da mola alanında düzenlenirken, yaklaşık 2 saat süren toplantı ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, ‘Adalet Yürüyüşü’ndeki son MYK toplantılarını yaptıklarını dile getirdi.

‘Adalet Yürüyüşü’nün son haftasına girdiklerini belirten Tezcan, yürüyüşte geri sayımın başladığını söyledi.

Tezcan, “Pazar günü büyük buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Adalet Yürüyüşü’ne büyük destek veren, gönlünü burayla paylaşan insanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Maltepe’deki büyük buluşmanın Pazar günü saat 18.00’de gerçekleşeceğini açıklayan Tezcan, mitinge güçlü katılımın olması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tezcan, mitingde sadece “Hak, hukuk, adalet” sloganı ile “Adalet” dövizi, Türk bayrağı ve Atatürk posteri olacağını söyledi.

Hakim ve savcıların yerlerinin değiştirilmesi

Türkiye’nin geldiği durumun adalete ne kadar ihtiyaç duyulduğunun göstergesi olduğunu dile getiren Tezcan, “Dün YSK kararnamesi ile 780 hakim ve savcının görev yeri değişti. Bu HSK kararının iktidara biat etmeyen hakim ve savcıları sürgün etme politikası olduğunu çok iyi biliyoruz. İktidara kul olmuş, biat etmiş, yargıçlıktan uzak duranların ödüllendirildiği, biattan uzak duranların ise sürgün edildiğini görüyoruz” diye konuştu.

‘Demokrasi Nöbeti’

“Demokrasi Nöbetleri”nin başlamasına yönelik çağrılara yönelik ise Tezcan şunları söyledi:

İktidar demokrasi nöbetlerine başlamış. Biz bu nöbeti başlattığımız zaman ‘adalet sokakta aranmaz’ diyenler demokrasi nöbetleri başlatmış. Demokrasi nöbeti çağrısı yapanlar demokrasiyi ortadan kaldıran ana muhalefet partisi mi? Hem ülkeyi yöneteceksin hem de adalet isteyeceksiniz. Olsa olsa adalet yürüyüşünün rüzgarı bunlara esti. Biliyoruz ki onların niyeti demokrasi değil, tek adam rejimini oluşturmak. Onlara iş çıkmaz.

Provokasyon iddiaları

Tezcan, ‘Adalet Yürüyüşü’nün iktidarda büyük korku oluşturduğunu dile getirerek, “9 Temmuz’da ki buluşma Hayır’dan daha geniş bir buluşma olacak” dedi.

Provokasyon girişimlerine dair ise Tezcan, “Provokasyon söylemleri geliyor zaman zaman ama biz bu mitingi yapacağız. Halkımız gelsin o meydana” dedi.

IŞİD’in yürüyüşe saldırı iddiasına dair ise Tezcan, “Burada bir IŞİD operasyonu olduğu bilgisi aldık. Bu bir rutin çalışma. Özel olarak yürüyüşe dair bir saldırı değil. Bundan rahatsız değiliz. Bütün provokasyonlara karşı mitingi gerçekleştirmek istiyoruz. Kortej düzeni içerisinde kişilerin aranarak katılması önemlidir. Özel araçların alınmaması önemli bir önlemdir. Daha önce de yol güzergahının kapatılmasını istemiştir” açıklamasında bulundu.

Tezcan, iktidarın yürüyüşe dair yaptığı açıklamalara dikkat etmesi gerektiğini de söyledi.

9 Temmuz’dan sonra

Tezcan, 9 Temmuz sonrası için ise “9 Temmuz daha güçlü olacak. 9 Temmuz’dan sonra her şey daha güzel olacak” dedi.

Yürüyüş sürüyor

Verilen mola ve MYK toplantısı sonrası düzenlenen basın toplantısı ardından yürüyüşün ikinci etabı 15.00’te başladı.

20’nci günü yağış altında geçen yürüyüşün 21’inci günü ise güneş altında gerçekleştiriliyor.

Sıcaklık nedeni ile yürüyüş güzergahı boyunca kortej ilerlemeden su dağıtım noktaları kurulmuş durumda.

Yürüyüşün bugünkü etabı Kocaeli’de bulunan Tavşanlı mevkiinde kurulan konaklama alanında sona erecek.