Ana SayfaGüncelDemirtaş: HDP, Erdoğan-AKP rejiminin ağır saldırılarını atlatacaktır

Demirtaş: HDP, Erdoğan-AKP rejiminin ağır saldırılarını atlatacaktır

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü için aday gösterilmesi sebebiyle bir mektup yazdı. Demirtaş, AKPM’de grubu olan partilerden Avrupa Birleşik Sol Grubu Başkanı Tiny Kox’a gönderdiği mektubunda, “Hiç şüphem yok ki HDP, bu zor dönemin üstesinden gelecek; Erdoğan-AKP rejiminin ağır saldırılarını atlatacaktır” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’ndeki (AKPM) Avrupa Birleşik Sol Grubu (UEL Group) Başkanı Tiny Kox’a mektup gönderdi.

Demirtaş, Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü’ne aday gösterilmesi nedeniyle Kox’a mektup gönderdiğini belirtti.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın mektubu şöyle:

Avukatlarım aracılığıyla Avrupa Birleşik Sol Grubu’nun beni Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü için aday gösterdiğini öğrendim.

Bundan onur duydum. Sana ve tüm grup üyelerine, Türkiye’deki halklar ve partililerimiz adına bu zor zamanlarda gösterdiğiniz destek ve dayanışma için teşekkür ediyorum.

Hiç şüphem yok ki HDP, bu zor dönemin üstesinden gelecek; Erdoğan-AKP rejiminin ağır saldırılarını atlatacaktır.

Bizler onurlu mücadelemizi cezaevlerinde de sürdürüyoruz. Dünyanın birçok yerindeki yoldaşlarımızın destek ve dayanışmaları bizler için paha biçilmez bir ilham ve motivasyon kaynağıdır.

En kötü koşullarda dahi, adaletsizlik, eşitsizlik ve zulüm barındırmayan bir dünya yaratma ve geleceği kazanma umudumuzu kaybetmiyoruz.

Tekrar teşekkürler. Sizleri yakında görmeyi umuyorum.

Sevgi ve dayanışmayla.

Ne olmuştu?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü’ne aday gösterilmişti.

Demirtaş’ı ödüle, AKPM’de grubu olan partilerden Avrupa Birleşik Sol Grubu aday olarak önermişti.

Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü

Ödül, Çek Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı, tiyatro yazarı ve düşünce insanı Vaclav Havel’in adını taşıyor.

AKPM tarafından 2013’ten itibaren insan hakları alanında veriliyor.

Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü geçtiğimiz yıl, IŞİD’in Şengal’de Ezidilere yönelik soykırım girişiminden sağ kurtulan Nadia Murad’a verilmişti.