Ana SayfaÇalışma YaşamıDiyarbakır’da ihraç protestosuna polis müdahalesi: 30 emekçi gözaltına alındı

Diyarbakır’da ihraç protestosuna polis müdahalesi: 30 emekçi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Yayınlanan 692 sayılı KHK ile mesleklerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin Diyarbakır AZC Plaza önünde düzenlemek istediği basın açıklamasına polis izin vermedi. Açıklama için bir araya gelen gruba müdahale eden polis, 28 kamu emekçisini gözaltına aldı. Polis bu arada görüntü almak isteyen basın mensuplarına da kalkanlar ile engel oldu.

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu tarafından, 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname(KHK) ile yaşanan ihraçları protesto etmek için Ofis AZC Plaza önünde bir araya gelen kamu emekçileri basın açıklaması düzenlemek istedi.

AZC Plaza önünde düzenlenmek istenen basın açıklamasına polisin izin vermemesi üzerine bir araya gelen kamu emekçileri oturma eylemi başlattı.

Polis oturma eylemi başlatan gruba sert biçimde müdahale ederek, eyleme katılan 28 kamu emekçisini gözaltına aldı.

Basın açıklamasını izlemek üzere gelen basın mensuplarının da görüntü almasına izin vermeyen polis müdahalesinde yaralanan kamu emekçilerinin olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan emekçilerin isimleri şöyle:

Recep Oruç, Şemsettin Ayçiçek, Mehmet Nur Ulaş, Fatma Yıldız, Rozerin Çatak, Zelal Bilgin, Ümit Çetiner, Eray Erdem, Gülhan Tekin, Anıl Aslan, Fatma Kılıç, Siraç Çelik, Zülküf Güneş, Abbas Aslan, Bedirhan Çetin, Süleyman Çelebi, Rengin Boltan, Mahmut Karataş, Erhan Keskin, Hüseyin Kaya, Zeki Kanay, Baki Öndeş, Gültekin Aydeniz, Mahmut Ortaç, Recep Şimşek, Orhan Balyen, Hatice Efe, Bahar Yıldırım, Habiye Sol ve Ali Osman Telek

Yayınlanan 692 sayılı KHK ile 15 büyükşehir belediyesi ve bağlı kuruluşlardan toplam 605 kişi de ihraç edilmişti. En çok ihraç yaşanan büyükşehir belediyesi 206 kişiyle kayyum atanan Van olurken, Van’ı, 148 kişiyle yine kayyum atanan Diyarbakır izlemişti.