Ana SayfaGüncelDSG’den yalanlama: Manipülasyon yapılıyor, ABD’nin ‘yanlış’ bombardımanı yok

DSG’den yalanlama: Manipülasyon yapılıyor, ABD’nin ‘yanlış’ bombardımanı yok

HABER MERKEZİ – ABD uçaklarının Rakka’da IŞİD’e karşı mücadele veren Demokratik Suriye Güçleri savaşçılarını ‘yanlışlıkla bombaladığı’ yönündeki haberlere DSG Sözcüsü’nden yalanlama geldi. Yapılan açıklamada benzer haberler aracılığıyla ‘manipülasyon yapıldığı’ belirtildi. Öte yandan YPG tarafından yapılan açıklamada da Türkiye ve desteklediği grupların Kobani ve Afrin’e yönelik saldırılar düzenlediği duyuruldu.

Dün akşam Türkiye’deki bazı medya organlarında çıkan “ABD uçakları yanlışlıkla Demokratik Suriye Güçlerini bombaladı” yönündeki haberlere yalanlama geldi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Rakka Operasyonu Sözcüsü Cihan Şex, söz konusu haberlerin doğru olmadığını söyledi.

“Bu haber tümüyle yalandır, gerçeklerle ilgisi yoktur” diyen Sözcü Şex, haberlerin ‘manipülasyon olduğunu’ belirtti.

Rakka’da şiddetli çatışmalar yaşandığını vurgulayan DSG Sözcüsü, bu haberler aracılığıyla ‘operasyona gölge düşürülmek istendiğini’ savundu.

YPG: Türkiye ve desteklediği gruplar Kobani ve Afrin’e saldırıyor

Öte yandan Halk Savunma Güçleri (YPG) de, Türkiye’nin Rojava’yı hedef alan saldırılarına dair bir açıklama yaptı.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin ve desteklediği grupların Rojava’ya yönelik saldırılarının sürdüğü belirtildi.

5 Haziran’dan 8 Haziran’a kadar olan saldırılara  dair bilgilerin verildiği açıklamada Türkiye’nin destek verdiği silahlı grupların Afrin ve Kobani’de köylere saldırdığı, bazı noktalarda çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Afrin ve Kobani üzerinde hava hareketliliğinin arttığı da belirtildi.