Ana SayfaGüncelEge Üniversitesi’nde tepki çeken duyuru: ‘Devlet vakıflarına bağış yap, dersi geç’

Ege Üniversitesi’nde tepki çeken duyuru: ‘Devlet vakıflarına bağış yap, dersi geç’

HABER MERKEZİ – Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün resmi internet sitesinde dikkat çekici bir duyuru yayınlandı. Duyuruda  Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden kalan öğrencilerin, Mehmetçik Vakfı’na veya 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Vakfına veya Kızılay’a 100 lira bağışlamaları halinde dersten geçebileceği belirtiliyor.

Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün resmi internet sitesinde Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden kalan öğrenciler için Prof. Dr. Gökalp Kahraman imzalı bir duyuru yayınlandı.

Bu öğrencilere hitaben yapılan duyuruda, öğrencilerin devlet vakıflarına bağış yapmaları halinde dersi geçebileceği ifade edildi.

Tepki çeken duyuru şöyle:

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersini Alanların Dikkatine Kalan öğrenciler Mehmetçik Vakfı’na veya 15 Temmuz şehitleri ve gazileri vakfına veya Kızılay’a 100 lira bağışlayıp, teşvik ederlerse yani vesikalandırırlarsa 100 not ile geçerler. Prof. Dr. Gökalp Kahraman

Üniversite: Böyle bir uygulamamız yok

Gelen tepkiler üzerine Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafında konuya ilişkin yapılan açıklamada ise “Böyle bir uygulamamız yoktur. Bu bilgi ile ilgili tüm incelemeler başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.