Ana SayfaKadın‘Emani ve çocukları, nefret ve ırkçılıkla iktidar olan erkek şiddetinin kurbanlarıdır’

‘Emani ve çocukları, nefret ve ırkçılıkla iktidar olan erkek şiddetinin kurbanlarıdır’

HABER MERKEZİ – Sakarya’da öldürülen Suriyeli dokuz aylık hamile Emani el-Rahmun’u anan Halkların Köprüsü Derneği, “Erkek vahşeti Emani ve çocuklarına yaşam hakkı tanımadı” dedi. Açıklamada Emani ve çocuklarının, nefret, ayrımcılık ve ırkçılıkla iktidar olan erkek şiddetiyle öldürüldüğü ifade edildi.

Halkların Köprüsü Derneği, Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli dokuz aylık hamile Emani el-Rahmun’un 10 aylık bebeği ile birlikte öldürülmesine ilişkin dernek binasında toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan dernek yöneticilerinden Zerrin Kurtoğlu Şahin, “Nefretin, ayrımcılığın, ırkçılığın, muhafazakarlığın beslediği erkek vahşeti, Emani ve çocuklarına yaşam hakkı tanımadı. Emani ve çocukları, kadın bedenini kendi iktidar mekanları sayan iki insanlıktan çıkmış erkek tarafından vahşi bir biçimde katledildi” dedi.

Emani ve çocuklarının yasının tutulduğunu dile getiren Kurtoğlu-Şahin, mültecilerin her zaman hak ihlalline uğradığını ve bu durumu önlemek için herhangi bir adımın atılmadığını söyledi.

Katledilen bedeninden geri kalan boşlukta, mülteci kadınların imdat çığlığı asılı duruyor. Çünkü göç yollarında, sınırda, iş yerinde, başını sokacak ev ararken, hastanede, sokakta, mahallede hakarete, tacize, tecavüze maruz kalan mülteci kadınlar, kendilerinden başka sığınacak yer bulamazken, erkek şiddetinin böyle ulu orta aramızda dolaşıyor olmasından utanç duyuyoruz. Çünkü Emani ve çocuklarının, nefret, ayrımcılık ve ırkçılıkla iktidar olan erkek şiddetinin kurbanları olduğunu biliyoruz. Emani’nin yasını tutuyoruz; çünkü ancak yası tutulan bir kayıp, hiç yaşamamışçasına kaybolup gitmekten kurtulabilir.


Kaynak: dihaber