Ana SayfaGüncelEmrah Barlak’ı öldürüp 4 kişiyi yaralayan polis hakkında beraat kararı

Emrah Barlak’ı öldürüp 4 kişiyi yaralayan polis hakkında beraat kararı

HABER MERKEZİ – Yargıtay, İzmir’de 2012 yılında 1 kişiyi öldürüp 4 kişiyi de silahla yaralayan polis İmran Kahya hakkında verilen 11 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasını bozdu.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde 12 Ağustos 2012 tarihinde Emrah Barlak’ı öldüren ve 4 kişiyi silahla yaralayan polis İmran Kahya’ya İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 11 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

Kahya’nın dosyasını inceleyen Yargıtay 1. Ceza İdaresi, sanığın cinayeti “Meşru müdafaa sınırları içerisinde işlediği” iddiasını öne sürerek kararı bozdu ve beraat kararı verdi.

Polis tarafından öldürülen Emrah Barlak’ın anne ve babası, Baran Tursun Vakfı, kapatılan MAZLUMDER ve Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup ile adliye önünde karara ilişkin açıklama yaptı.

Kararı ‘adaletsiz’ olarak nitelendiren avukat Nergiz Tuba Aslan, davanın başından beri bir kurgu olduğunu dile getirdi.

Avukat Aykut Dikencik de, kararla ailenin acısının katlandığını belirterek mahkemenin bütün indirimleri uygulayarak sanığı kayırdığını ifade etti.

Avukat Dikencik ayrıca kararı temyiz edeceklerini de sözlerine ekledi.

Ne olmuştu?

12 Ağustos 2012’de Erhan Barlak’ın kullandığı 09 YG 987 plakalı otomobil, Ünal Basmacı’nın kullandığı 35 A 1378 plakalı ekip otosuna çarptı. Kazanın ardından çıkan tartışma ve kavga sonrasında silah kullanan polis İmran Kahya, Emrah Barlak karnından, kardeşi Erhan Barlak’ı ve Faruk Karahan’ı bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen Halil Altın da seken kurşunla hafif yaralandı. Yaralılardan Emrah Barlak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayın ardından gözaltına alınan Kahya, açığa alınıp tutuklandı. “Kasten öldürme” ve “Kasten yaralama” suçlamalarıyla tutuklu yargılanan Kahya’ya 28 Kasım 2014’te İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 11 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Bunun yanı sıra mahkeme heyeti, müşteki sanıklar Erhan Barlak’a 4 polise “Hakaret ve zincirleme tehdit”ten 3 yıl 5 ay 3 gün, Faruk Karhan’a “Görevi yaptırmamak için direnmekten” 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi.


Kaynak: dihaber

Previous post
Bakanlar Kurulu sonrası hükümetteki yeni görev dağılımı açıklandı
Next post
CUMHURİYET DAVASI | 'Bu dava gazeteciliğe saldırıdır'