Ana SayfaDünyaEndonezya başkanından polise ‘uyuşturucu satıcılarını vurun’ emri

Endonezya başkanından polise ‘uyuşturucu satıcılarını vurun’ emri

HABER MERKEZİ – Endonezya Başkanı Joko Widodo, ‘ülkenin yüzleştiği ciddi boyutlardaki narkotik problemi’ gerekçe göstererek güvenlik güçlerine özellikle yabancı uyuşturucu satıcılarını ‘vurma’ emri verdi.

Endonezya Başkanı Joko Widodo, Cuma günü siyasi partiler toplantısında yaptığı konuşmada ülkede artış gösteren narkotik trafiği gerekçe göstererek, güvenlik güçlerine ‘özellikle yabancı uyuşturucu satıcılarını vurma emri’ verdi:

Ülkemizde narkotik trafiği kritik boyutlara geldi. Özellikle ülkeye giren ve tutuklanmaları konusunda sıkıntı çıkan yabancı uyuşturucu satıcıları için vur emri veriyorum.

Duterte gibi

Widodo’nun tavrı, Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte’nin yaklaşık bir yıl önce başlattığı ve yüzlerce uyuşturucu satıcısının öldürülmesiyle sonuçlanan kampanyayı hatırlattı.

Filipinler’deki kanlı kampanya Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere uluslararası kamuoyunda kınanmıştı.

Reuters’ın haberine göre, daha önce de uyuşturucu satıcılarına idam cezası veren Endonezya’daki mahkeme kararlarını savunduğu için hak savunucuları ve bazı hükümetler tarafından eleştirilen Widodo, geçtiğimiz hafta Endonezya polisinin Tayvanlı bir uyuşturucu satıcısını başkent Jakarta’da vurarak öldürmesinin ardından güvenlik güçleri için‘vur’ emrini resmi olarak verdi.


Karınca Dış Haberler