Ana SayfaGüncelErdoğan: ‘Adalet Yürüyüşü’nde hukuksuzluk olması halinde gereken müdahale yapılır

Erdoğan: ‘Adalet Yürüyüşü’nde hukuksuzluk olması halinde gereken müdahale yapılır

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu öncülüğünde süren ve 3 haftayı geride bırakan ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin “Maltepe’de bir mitingle noktalayacaklarını söylüyorlar. En ufak hukuksuzluk olması halinde gereken müdahale yapılır” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24 kanalına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ın aralarında yer aldığı 13 ülkenin Katar’la diplomatik ilişkileri kesmesinin ardından başlayan Körfez’deki krize ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Körfez ülkelerinin Katar’dan talep ettiklerinin “kabul edilebilir olmadığını” söyledi.

Erdoğan, Doha yönetiminin talep etmesi halinde Katar’daki “Türk üssünü kapatabiliriz” dedi.

Körfez’deki krizi çözmek için Katar’a 13 maddelik talep listesi sunulmuştu. Talep listesinde Türkiye’nin Katar’daki askeri üssünün kapatılması, İran’la ilişkilerin kesilmesi ve El Cezire televizyonunun kapatılması gibi maddeler yer alıyordu.

‘Adalet Yürüyüşü’nde hukuksuzluk olması halinde gereken müdahale yapılır’

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan “Adalet Yürüyüşü” hakkında da açıklama yaptı.

AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Maltepe’de bir mitingle noktalayacaklarını söylüyorlar. En ufak hukuksuzluk olması halinde gereken müdahale yapılır” ifadesini kullandı.

ABD’nin YPG’ye IŞİD’e karşı yürütülen Rakka operasyonu için temin ettiği silahlar hakkında da konuşan Erdoğan, “Geri alacaklarına inanmak imkânsız” yorumunu yaptı.