Ana SayfaÇalışma YaşamıErdoğan, hafta tatilini kaldıran kanunu onayladı: İşveren işçiyi haftanın 7 günü çalıştırabilecek

Erdoğan, hafta tatilini kaldıran kanunu onayladı: İşveren işçiyi haftanın 7 günü çalıştırabilecek

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerin hafta sonu tatilini kaldıran ve şirketlerin iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğunu ‘rafa’ kaldırılacak olan ‘Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu’nu onayladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan işçilerin hafta sonu tatilini kaldıracak “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u onayladı.

Bu yasa ile özel sektör işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu da 2020 yılına ertelendi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, onaylanan kanunun Başbakanlığa gönderildiği belirtildi.

Gerekçe: İşverenlerin ‘yükünü’ hafifletmek

İşçilerin haftada bir gün tatil yapmasını zorunlu kılan kanun maddesinin kaldırılmasının gerekçesi ise özellikle sanayi işletmelerinin her yıl hafta tatili günlerinde çalışabilmek için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı almalarının işletme sahiplerine ‘ek yük’ getirmesi.

Bu düzenleme işyerleri için hafta sonu çalışmayı kolaylaştırırken, işçilerin haftada 6 günden fazla çalışmasının önünü açacak.

‘Türkiye mesainin en uzun olduğu ülke’

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) verilerine göre Türkiye, mesainin en uzun olduğu ülkeler sıralamasında ‘ilk sırada’ yer alıyor.

Türkiye’de haftalık yasal çalışma süresi 45 saat ancak her çalışan ortalama 4 saat fazla çalışıyor.




Önceki Haber
Bir tütüncünün kaleminden: Tütün birilerinin tekelinden çıkınca zorunuza mı gitti?
Sonraki Haber
Şenay Günaydın, 'Adalet Yürüyüşü'ndeki konuşmasından dolayı tutuklandı