Ana SayfaÇeviriErdoğan’dan tekzip geldi, Guardian yazısını ‘edit’ledi

Erdoğan’dan tekzip geldi, Guardian yazısını ‘edit’ledi

HABER MERKEZİ – “Erdoğan’ın gazetemizde 15 Temmuz yazısının yayınlanmasının üzerine çok tepki aldık fakat Cumhurbaşkanlığı ofisi, Kılıçdaroğlu’nun yazısı yayınlandıktan sonra bizimle irtibata geçmiştir ve denge kurmak için kendi yazısının da yazılmasını istemiştir.” Paul Chadwick, 22 Temmuz’da Guardian’da kaleme aldığı yazısında bunları söylemişti. Ancak Cumhurbaşkanlığı ‘yanlış anlaşılma oldu’ diyerek Anadolu Ajansı üzerinden bunu yalanladı. Guardian editörü Chadwickde Cumhurbaşkanlığı’nın kendileriyle temas kurduğunu belirterek yazıyı ‘edit’ledi ve “Londra Ofisi’nde bir yanlış anlaşılma olmuş” dedi.

Paul Chadwick, 22 Temmuz’da Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Guardian’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yazdığı yazısına okuyuculardan tepki gelmesinin ardından ‘Erdoğan için bir köşe? Liberal olmayan sesler için liberal megafonlar’ isimli bir yazı kaleme almıştı.

Okuyucuların “akademisyenleri, kamu görevlilerini, gazetecileri tutuklayan otoriter bir liderin yazdıklarını yayınlayarak tavrını meşrulaştırıyorsunuz” eleştirilerini kaleme alan Chadwick, yazıyı yayınlayan editörlerin “Erdoğan’ın davranışlarını onaylamıyoruz, Kılıçdaroğlu’nun yazısını yayınladıktan sonra bizimle irtibata geçip denge kurmak için kendisinin de yazmak istediğini söyledi” iddiasında bulunmuştu.

Edit: İtiraz edilen bölüm kaldırıldı, ‘yanlış anlama olmuş’ denildi

23 Temmuz’da Guardian, Paul Chadwick’in yazısının belli kısımlarını ‘edit’ledi.

Yazıdaki “Erdoğan’ın yazı yazmayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra, denge kurmak için istediği” ifadelerinin geçtiği bölüm kaldırıldı.

Yazının altına yine yazar Paul Chadwick tarafından şöyle bir not eklendi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 22 Temmuz’daki yazıdan sonra gazete ile tekrar irtibata geçerek 15 Temmuz yazısının konuşmaları esnasında Kılıçdaroğlu’nun lafının geçmediği, denge talebinde bulunulmadığının belirtildiği.

Chadwick bunun üzerine, Erdoğan’ın 15 Temmuz yazısının yayınlanmasının istenmesi sürecinde Guardian’ın Londra Ofisi’nde bir ‘yanlış anlaşılma’ olduğunu da söyledi. (EG)




Önceki Haber
Tüketimi artanın suyu da pahalılaşacak
Sonraki Haber
Bugün ‘24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü’: Gazeteciler ya cezaevinde ya ceza tehdidi altında