Ana SayfaGüncelErdoğan’ın ‘Guantanamo’ önerisine CHP’den ‘yeşil ışık’

Erdoğan’ın ‘Guantanamo’ önerisine CHP’den ‘yeşil ışık’

HABER MERKEZİ – CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkan Erdoğan’ın ‘FETÖ’ sanıklarının tıpkı Guantanamo’daki gibi ‘tek tip kıyafetle’ mahkemeye getirilmesi önerisine açık kapı bıraktı. Altay, “Kimsenin devlete meydan okumaya hakkı ve haddi de yoktur. Teklif geldiğinde değerlendiririz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

OHAL’in uzatılmasına tepki gösteren Engin Altay, “OHAL’in 3 ay daha uzatılması vahim bir durumdur. Türkiye’de esasen önce Erdoğan’ın dilinde sonra ülke genelinde olağanlaşmaya acil ihtiyaç var” diye konuştu.

Altay ayrıca AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz etkinliğinde gündeme getirdiği ‘FETÖ’ sanıklarına Guantanamo’daki gibi ‘tek tip’ elbise giyindirme önerisine de değindi.

Öneri için açık kapı bırakan CHP Grup Başkanvekili, “Kimsenin devlete meydan okumaya hakkı ve haddi de yoktur. Devletin bekası büyük devlet olmanın özelliğini de dikkate alarak yapılacak uygulamalar önümüze geldiğinde değerlendiririz” diye konuştu.

Engin Altay’ın ‘yeşil ışık’ yaktığı ‘sanıklara tek tip elbise’ uygulamasına dair açıklaması şu şekilde:

Türkiye büyük bir devlettir, güçlü bir devlettir. Konumu, durumu, pozisyonu ne olursa olsun kimsenin devlete meydan okumaya hakkı ve haddi de yoktur. Ancak darbe girişiminde bulunmuş terörist sıfatıyla cezaevinde bulunan birinin öyle bir tişörtle girmesi kamu vicdanında zaten olumsuz refleks almıştır. Türkiye büyük devlettir, devlete zarar getirmeyecek şekilde kimi tedbirler alınır. Teklif geldiğinde bakarız, şu anda neyi getireceklerini bilmediğimiz için bir şey söyleyemem. İnsan hakları, temel hak özgürlükler önemli ve önceliklidir. Ama devletin bekası büyük devlet olmanın özelliğini de dikkate alarak yapılacak uygulamalar önümüze geldiğinde değerlendiririz.

Erdoğan ne demişti?

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yargılandığı davada bir sanığın ‘hero’ (kahraman) yazılı tişört ile mahkeme gelmesi tartışma yaratmıştı.

Erdoğan’ın duruşmada söz alan avukatı, tişörte tepki göstermişti.

Tartışma gündemdeki yerini korurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin yıldönümünde eski adı Boğaziçi Köprüsü olan ‘15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yapılan anma programında “FETÖ’cülerin bu iyi günleri. Geçen gün Sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar (FETÖ sanıkları) mahkemeye çıkarken Guantanamo’da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise” demişti.

Previous post
AKP’li belediye El Kaide kurucusunun adını caddeye verdi: 'Belediyeye kayyum atanacak mı?'
Next post
Gülmen ve Özakça için cezaevlerinde açlık grevleri başladı