Ana SayfaGüncelEtkinlikleri engellenen Erdoğan’a göre ‘Almanya intihar ediyor’

Etkinlikleri engellenen Erdoğan’a göre ‘Almanya intihar ediyor’

HABER MERKEZİ – G20 Zirvesi vesilesiyle geleceği Almanya’da etkinlikleri engellenen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan “Almanya intihar ediyor” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya basınına açıklamalarda bulundu.

Die Zeit gazetesinin sorularını yanıtlayan Erdoğan, G20 Zirvesi vesilesiyle geleceği Almanya’da etkinlik yapmasına izin verilmemesini eleştirdi “Almanya intihar ediyor” diye konuştu.

Erdoğan Almanya’nın “bu konudaki hatasını düzeltmek zorunda” olduğunu söyledi.

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre Erdoğan ayrıca “Sayın Merkel’den Gülen üyelerinin Türkiye’ye teslim edilmesini talep ettim. Neden onları bize iade etmiyorlar? Alman hükümeti bunu yapmadığı sürece Türkiye Almanya’yı ‘teröristleri koruyan bir ülke’ olarak görecektir” dedi.

“Almanya Başbakanı Merkel ile bir sorunum yok” diyen Erdoğan, “Almanya ve Türkiye’nin birbirine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Deniz Yücel’in tutukluluğu

Erdoğan, Almanya hükümetinin 140’den günden fazla bir süredir Türkiye’de tutuklu olan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakılması için gösterdiği çabayı ‘anlayamadığını’ da sözlerine ekledi.

Erdoğan, “Sayın Merkel’in bir terör zanlısının kurtarılmasını gündemine alması, benim açımdan çok tuhaftı” diye konuştu.

Previous post
Bilirkişi raporu: Galata Kulesi'ndeki çatlakların sebebi bitişikteki inşaat olabilir
Next post
MİT TIR'ları iddianamesine 'sokulan' ABD'den savcıya yalanlama