Ana SayfaGüncel‘Ev hapsi’ ve gözaltılara rağmen Yüksel’de eylemler sürüyor

‘Ev hapsi’ ve gözaltılara rağmen Yüksel’de eylemler sürüyor

HABER MERKEZİ – Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 126’ncı, ‘ev hapsi’ verilen Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 51’inci gününde devam ediyor. Ancak gözaltı ve ‘ev hapsi’ uygulamalarına rağmen Yüksel’deki eylemler sürüyor. ‘Ev hapsi’ istemiyle mahkemeye sevk edilen Yüksel Caddesi eylemcilerinden Veli Saçılık hakkında mahkeme bugün ‘adli kontrol’ kararı verdi ve Saçılık gözaltının ardından 246 gündür eylemlerin sürdüğü Yüksel Caddesi’ne gitti. Ancak polis buradaki eyleme yine müdahale etti. Polis saldırısında Veli Saçılık’ın ağabeyi dahil üç kişi gözaltına aldı. Saçılık, ağabeyinin eylem alanında dahi olmadığını belirterek “Sırf ağabeyim bana benziyor diye adamı gözaltına aldılar” dedi.

OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen ve Yüksel Caddesi’ndeki eylemlerini sürdüren sembol isimlerden olan Veli Saçılık, ifade için gittiği Ankara Adliyesi’nde, savcılığın ‘ev hapsi’ istemiyle 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Mahkeme, Saçılık için istenen ‘ev hapsi’ talebini reddederek ‘adli kontrol hükmünün kabulüne’ karar verdi.

Yüksel’de eylemin 246’ncı günü

Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Veli Saçılık, gözaltının ardından bugün 246 gününü dolduran Yüksel Caddesi’ndeki eyleme katıldı.

Gülmen ve Özakça’ya destek vermek ve işlerine geri dönmek için Yüksel’de olan eylemciler “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 126’ncı gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartı açtı.

Ancak polis, eylemcilerin açıklama yapmasına izin vermedi, pankartlarını yırttı ve eylemcilere plastik mermi ve biber gazı sıktı.

Karanfil Sokak’ın başından sonuna kadar eylemcileri kalkan ile darp eden polis, Veli Saçılık’ın abisi Orhan Saçılık, Nazan Bozkurt ve Sultan Aydoğmuş’u gözaltına aldı.

Ayrıca olayı takip eden gazeteciler de polisin plastik mermisinden nasibini aldı.

Eylem sonrası kısa bir açıklama yapan Veli Saçılık, ağabeyinin eylem alanında olmadığını belirterek “Sırf ağabeyim bana benziyor diye adamı gözaltına aldılar” dedi.

5 isim ‘ev hapsi’nde

126 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek vermek ve işlerine geri dönmek için Ankara Yüksel Caddesi’ndeki eylemlerini sürdüren kamu emekçileri, Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt ve Erdoğan Canpolat’a ‘ev hapsi’ verilmişti.

Savcılığın “adli kontrol tedbiri yetersiz kalacak” şeklindeki itirazı üzerine 5. Sulh Ceza Hakimliği “ev hapsine” karar vermişti.

5 isim kararın ardından ‘ev hapsi’nde tutuluyor.

Gülmen ve Özakça 126, Esra Özakça 51 gündür açlık grevinde

KHK’yla ihraç edilen eğitimciler Gülmen ve Özakça, açlık grevlerinin 76’ıncı gününde tutuklanmıştı.

İki eğitimci açlık grevinin 126’ncı gününde.

‘Ev hapsi’ verilen Özakça’nın eşi Esra Özakça ise 51 gündür açlık grevinde.


Fotoğraflar: dihaber