Ana SayfaGüncel‘Evrim’in olmadığı yeni müfredatta ‘cihat’ var: ‘Ne olduğunun öğretilmesi görevimiz’

‘Evrim’in olmadığı yeni müfredatta ‘cihat’ var: ‘Ne olduğunun öğretilmesi görevimiz’

HABER MERKEZİ – Evrim teorisinin çıkarıldığı yeni müfredatın detaylarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı, müfredata ‘cihat’ kavramının girdiğini belirtti. 15 Temmuz’un da öğrencilere anlatılacağını belirten Bakan Yılmaz, “Çağın gereği, ferdin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda müfredatı yeniledik” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, evrim teorisinin çıkarıldığı yeni müfredata dair açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, “İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İHL’lerde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredat, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredat yenilendi” dedi.

Yeni müfredatın bu yıl 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda uygulamaya konulacağını belirten Yılmaz, 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm ders ve sınıflarda yeni müfredatla eğitim verileceğini belirtti.

“Çağın gereği, ferdin ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda müfredatı yeniledik” diyen Yılmaz, şu bilgileri verdi:

Müfredatlar yenilenirken farklı kültür ve medeniyet havzalarının katkıları belirginleştirilmeye çalışılmıştır. Yenilenen müfredatlarda sadeleştirme ve içerik yoğunluğunun azaltılması ön planda tutulmuştur. Müfredat uygulanırken her türlü farklılığı kapsayıcı ve hassasiyeti koruyucu olmaya odaklanılmıştır.

Hazırlanan müfredatın, şu ana kadar yapılmış ‘en demokratik, en katılımcı, en çoğulcu müfredat’ olduğunu savunan Yılmaz, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Millî Birlik Günü, güncellenen öğretim programlarımızda yer alacak” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı müfredatta ‘cihat’ kavramının yer aldığını da belirtti:

Bundan (cihatın öğretilmesinden) rahatsız olmaya gerek yok aksine vermesek talep gelmesi gerekirdi. Kırmak dökmek savaşmak cihadın içine girmez ama vatan koruması gerekiyorsa girer, cihadın ne olduğu ve ne olmadığının öğretilmesi görevi de bizim.

Yeni müfredetta ‘FETÖ’, ‘PKK’ ve ‘DAEŞ’ın da anlatılacağını söyleyen Yılmaz, zorunlu din dersi ile ilgili ise gelecek hafta açıklama yapılacağını kaydetti.

Yılmaz ayrıca ‘Beden Eğitimi’dersinin adının ise ‘Beden Eğitimi ve Spor’ olarak değiştirildiği bilgisini de paylaştı.

Okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimiyle ilgili genelge, illere gönderildi.

Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek.

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.

İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.




Önceki Haber
75 yıl sonra: Buzul erimesi sonucu Alpler'de kaybolan çiftin donmuş bedenine ulaşıldı
Sonraki Haber
Yüksel’de 252’nci gün: Üç kadın darp edilerek gözaltına alındı