Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Fırtınaya karşı koyan’ simitçi: Savaştan kaçıp geldim; yapacak bir şey yok, tezgahımı tutmalıydım

‘Fırtınaya karşı koyan’ simitçi: Savaştan kaçıp geldim; yapacak bir şey yok, tezgahımı tutmalıydım

HABER MERKEZİ – İstanbul’da fırtına ve dolu sırasında simit tezgahı yıkılmasın diye ‘rüzgara karşı koyan’ simitçi, o anları anlattı. Suriye’deki iç savaştan kaçarak İstanbul’a geldiğini anlatan simitçi, “Sonuçta ekmek kazanıyorum ben buradan. Tutmam lazımdı” dedi.

Dün İstanbul’da etkili olan sağanak ve fırtınada birçok ev ve işyeri sular altında kalırken, fırtınaya sokakta yakalananlar zor anlar yaşadı.

Bu anlara dair sosyal medyada paylaşılan görüntülerde en çok akılda yer edinenlerden biri de Taksim’de bir simitçinin, arabası yıkılmasın diye verdiği mücadeleydi.

O simitçi DHA’dan Zeki Günal’a konuştu.

Dolu ve rüzgara karşı simit tezgahını tutmaya çalışırken görüntülenen Ali isimli genç, bugün aynı noktada  yaşadıklarını anlattı.

Ali, Suriye deki iç savaştan kaçıp 3 yıl önce İstanbul’a gelmiş. 2 yıldır da Taksim’de simit satıyor.

Dün, uçmaması için tezgahını koruduğunu belirten Ali, o anları şöyle anlatıyor:

Camların kırılmaması için tuttum. Vücudum çok acıyordu, her tarafım acıyordu ama yapacak bir şey yok. Sonuçta ekmek kazanıyorum ben buradan. Tutmam lazımdı, bir yere kadar tuttum sonra kaçmak zorunda kaldım. Tezgah kırıldı şemsiye uçtu.

Ali, “Rüzgara karşı durmak çok zor anlatılacak bir şey değil” diye konuştu.