Ana SayfaDünyaFransa Genelkurmay Başkanı istifa etti

Fransa Genelkurmay Başkanı istifa etti

HABER MERKEZİ – Fransa Genelkurmay Başkanı de Villiers, bütçe kesintileri nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifanın ardından Macron göreve 55 yaşındaki General Francois Lecointre’yi getirdi.

Fransa Genelkurmay Başkanı Pierre de Villiers, istifa etti.

İstifasına ilişkin yazılı bir açıklama yapan de Villiers, uygulanan finansal kısıtlamalar nedeniyle Fransa ordusunun işinin giderek daha zorlaştığını belirtti.

Bunun bir sonucu olarak istifasını sunduğunu belirten de Villiers, istifasının Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer verildi:

Son dönemdeki gelişmeler nedeniyle Fransa ve Fransa halkının korunmasını garantiye almak için gerekli gördüğüm savunma gücü sağlamlığını güvenceye alabilecek kişi olarak görmüyorum.

Fransa Genelkurmay Başkanı de Villiers 3 yıldır görevdeydi.

Macron, Fransa Savunma Bakanlığının bütçesini  bu yıl 850 milyon euro azaltmayı planladığını duyurmuş, Pierre de Villiers ise Fransız Meclisi Savunma Komisyonunda toplanan yaklaşık 50 milletvekili önünde hükümet konağı Bercy’den bahsederek, “Bercy’ye kendimi öptürtmem” demişti.

Yeni atama

İstifanın ardından Macron tarafından yeni atama yapıldı. Ordudan alınan bilgiye göre Macron göreve 55 yaşındaki General Francois Lecointre’yi getirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tek nedeni insanlar: Küresel ısınma artışı hedefinin çok uzağındayız
Sonraki Haber
'Meclis kendi sonuna yürüyor': İçtüzük görüşmelerinde 11 madde kabul edildi