Ana SayfaGüncelGerekçe ‘restorasyon’: Cizre’de bu kez de parklar ve tesisler yıkımın hedefinde

Gerekçe ‘restorasyon’: Cizre’de bu kez de parklar ve tesisler yıkımın hedefinde

HABER MERKEZİ – Sokağa çıkma yasakları sırasında büyük yıkımın yaşandığı Cizre’de bu kez de kavurucu sıcaklarda halkın tek soluklanma alanı olan Dicle Nehri kenarındaki parkların içindeki tesisler kayyum tarafından “restorasyon” adı altında yıkıldı.

Sokağa çıkma yasakları sırasında büyük yıkımın yaşandığı Şırnak’ın Cizre ilçesinde, şimdi de yasaklar sırasında yıkımdan kurtulan parklar hedefte.

Kavurucu yaz sıcaklarında Cizrelilerin soluk aldığı Eski Cizre köprüsünden Yafes mahallesine kadar uzanan Dicle Nehri kıyısındaki parklarda bulunan büfe, kulübe, kafe ve lokanta iki gündür kayyum atanan belediye ekipleri tarafından kepçeler ile yıkılıyor.

dihaber’in haberine göre park alanında bulunan onlarca ağaç da yıkımdan nasibini alıyor. Parklardaki dut ağaçlarını da kesen belediye ekipleri yıkımın mesirelik alan yapılacağından dolayı kesimin yapıldığını ifade ediyor.

2009 yılında açılan bir dava sonucu Cizre Belediyesi’nden alınarak İl Özel İdaresi’ne devir edilen parklardaki işletmelerin yıkımı karşısında işletme sahipleri ise çaresiz.

İl Özel İdaresi’nden parkların işletmesini yıllık olarak kiralayan işletme sahipleri ise defalarca kayyum ile görüştüklerini; fakat yıkıma engel olamadıklarını kaydetti. Kasım ayında yapılması planlanan yıkımın ani bir şekilde başlatılmasına anlam veremeyen işletme sahipleri, mağdur olduklarını belirterek, yıllık kiralarını bile çıkaramadıklarını ifade etti.