Ana SayfaÇalışma YaşamıGrevi ‘işverene tehdit’ olarak gören Erdoğan’a işçilerden yanıt: Güce boyun eğmeyeceğiz

Grevi ‘işverene tehdit’ olarak gören Erdoğan’a işçilerden yanıt: Güce boyun eğmeyeceğiz

HABER MERKEZİ – İşçilerin grev hakkını ‘tehdit’ olarak nitelendiren ve “Grev tehdidi olan yere OHAL’den istifade izin vermiyoruz, OHAL’i bunun için kullanıyoruz” diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a işçilerden tepki geldi. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası, “Grevci işçiler terörist değildir” dediği açıklamasında Erdoğan’ın sözlerinin ‘AKP zihniyetini açıkça ortaya koyduğunu’ belirtti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İş Sendikası, grevi işverenlere ‘tehdit’ olarak nitelendiren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin ardından yazılı açıklama yaptı.

Erdoğan’ın “Grev tehdidi olan yere OHAL’den istifade izin vermiyoruz, OHAL’i bunun için kullanıyoruz” sözlerine tepki verilen metinde, “Grevci işçiler terörist değildir” denildi.

“Grev hakkı kullanımın yasaklanması AKP zihniyetini ortaya koyuyor”

Sendika, yasal grev hakkı kullanımın yasaklanmasının ‘yıllardır işçilerin, emekçilerin ensesinde boza pişiren AKP zihniyetini açıkça ortaya koyduğunu’ belirtti.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında konuşan Erdoğan’ın, “OHAL, ülkenin küçük bir parçasında uygulanıyor; o da bir avuç terörist içindir” ifadelerine de tepki gösterildi.

Açıklama şu sözlerle sonlandırıldı:

Sayın Erdoğan ‘Bu olağanüstü hal ülkenin zaten çok küçük bir parçasında uygulanıyor o da 80 milyon dışındaki bir avuç terörist içindir’ derken, şimdi biz Cumhurbaşkanımıza soruyoruz; Bu küçük toprak parçası metal işçilerinin, cam işçilerinin ve banka işçilerini çalıştıkları fabrikalar mıdır? Buralarda çalışan binlerce işçi 80 milyona dahil midir, dahil değillerse kendilerinden niye hala vergi alınmaktadır, askere çağrılmaktadır, oy istenmektedir.

Bu soruların cevabını elbette bu ülkedeki her vatandaş gibi bizler de çok iyi biliyoruz. Ama bizleri bu soruları sormaya mecbur bırakan anlayışa elbette sorulacak büyük bir hesap olmalıdır. Çünkü bu ülke kimsenin kendi keyfi için birilerine peşkeşe çekemeyeceği kadar büyük bir ülkedir. Bu halk da asla güce boyun eğmeyecek kadar gururlu ve büyük bir halktır.

Ne olmuştu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin toplantısında bugün yaptığı konuşmada, OHAL’i greve karşı kullandıklarını itiraf etmişti.

Erdoğan şöyle konuşmuştu:

Milletin verdiği yetkiyle OHAL’i iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde OHAL vardı. Şimdi grev tehdidi olan yere OHAL’den istifade izin vermiyoruz. Bunun için kullanıyoruz OHAL’i.