Ana SayfaKadınHakkında uzaklaştırma kararı çıkaran eşini öldüren Nihat Özister’e ‘iyi hal’ indirimi

Hakkında uzaklaştırma kararı çıkaran eşini öldüren Nihat Özister’e ‘iyi hal’ indirimi

HABER MERKEZİ – Eşi Dilek Özister’i öldüren Nihat Özister’in yargılandığı davanın 7’inci duruşmasında karar verildi. Mahkeme, akli dengesi yerinde olduğuna dair adli tıp raporu bulunmasına rağmen ‘tahrik oldum, akli dengem yerinde değildi’ savunması yapan saldırgan Nihat Özister için istenen ağırlaştırılmış müebbet cezasını ‘mahkemedeki iyi hali’ sebebiyle müebbet hapis cezasına çevirdi.

Van’da sistematik fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında uzaklaştırma kararı çıkartan eşi Dilek Özister’i öldüren Nihat Özister’in yargılandığı davanın 7’inci duruşması Van 1. Ağır Caza Mahkemesi’nde görüldü.

Nihat Özister olaydan üç sene sonra yaptığı savunmada Adli Tıp Kurumu tarafından verilen ‘akli dengesi yerindedir’ raporuna rağmen “tahrik oldum, akli dengem yerinde değildi” bahanesini öne sürdü.

Gazete Şujin’in haberine göre, duruşma salonunda Nihat’ın sözlerine, Dilek’in annesi Ayten Özister tepki göstererek “Bu adam utanmadan 3 yıldır kızıma her türlü hakareti, iftirayı attı. Ben artık isyan ediyorum, öleceğim ve adaleti göremeyeceğim. Benim kızım dünyanın en güzel yürekli kadınıydı. Bu kanayan yaramız kapansın, göz göre göre işlenmiş bu cinayet cezasını alsın artık. Bütün ailenin kızımın gördüğü şiddetten haberi vardı. Herkes sustu. Kızım göz göre göre öldürüldü. Artık katiline hak ettiği cezaya çarptırılmasını istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, Nihat Özister için istenen ağırlaştırılmış müebbet cezasını ‘mahkemedeki iyi hali’ sebebiyle müebbet hapis cezasına çevirdi.

Ne olmuştu?

Dilek Özister, Nihat Özister tarafından 12 yıl boyunca sistematik bir şekilde fiziksel ve psikolojik şiddete maruz bırakılmıştı.

Maruz bırakıldığı şiddete dayanamayarak çocuklarını da alıp annesinin yanına sığınan Dilek, defalarca Nihat Özister tarafından bıçaklı ve silahlı saldırı tehdidiyle karşı karşıya kalmıştı.

Bu nedenle karakola giderek şikayette bulunan ve koruma talep eden Dilek’e görevli polis memuru, “Bıçak ve kuru sıkıyla insan öldürülmez” yanıtını verirken saldırgan ise sadece uzaklaştırma cezası almıştı.

Dilek, 29 Aralık 2014 tarihinde Van Valiliği Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne yardım almaya gittiği sırada Nihat Özister tarafından öldürüldü.