Ana SayfaGüncelHDP ‘Adalet Yürüyüşü’ne hangi isimlerle nasıl katılacak?

HDP ‘Adalet Yürüyüşü’ne hangi isimlerle nasıl katılacak?

HABER MERKEZİ – Adalet Yürüyüşü’ne Kandıra Cezaevi önünde katılacak HDP heyetinde Ahmet Türk, Mithat Sancar ve Celal Doğan gibi isimlerin yer alacağı öğrenildi.

Milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın tutulduğu Kandıra Cezaevi önünden ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılacak olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinde Ahmet Türk, Mithat Sancar ve Celal Doğan gibi isimlerin yer alacağı öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Mahmut Lıcalı’nın haberine göre simgesel olarak Kandıra Cezaevi önünden yürüyüşe katılacak heyettekiler ellerinde sadece “Eşbaşkanlar için adalet” ve “Tutuklu milletvekilleri için adalet” yazılı dövizler taşıyacak. Parti bayrağı ise olmayacak.

HDP, İstanbul’da düzenlenecek büyük mitinge ise kitlesel olarak katılacak.

Türk: Birlik oluşturmalıyız

Görevden alınan ve yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, geçtiğimiz günlerde HDP ile birlikte Kılıçdaroğlu ve yürüyüşçüleri Kandıra karşılayacaklarını belirtmişti.

Türk, “Sağlığımın el verdiği kadar yürüyüşe eşlik edeceğim, otoriter rejim karşısında ortak bir birlik oluşturmamız gerekir” dedi.

Yıldırım “Partiyi temsil edecek kişiler üzerinden katılım sağlanır” demişti

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ne HDP’nin katılıp katılmayacağına ilişkin kararın verileceği MYK öncesi yaptığı açıklamada, “Partiyi temsil edecek kişiler üzerinden katılım sağlanır. HDP kurumsal bir yapıdır. Meclis’teki üçüncü büyük gruba sahip bir siyasi partidir. Katılımımız da HDP’yi temsil gücüne sahip kişiler üzerinden olacaktır. Birkaç kişi değil daha geniş katılım mümkün olabilir” demişti.