Ana SayfaGüncelHDP’li bir vekile daha hapis cezası: Gerekçe Aziz Güler’in fotoğrafını paylaşmak

HDP’li bir vekile daha hapis cezası: Gerekçe Aziz Güler’in fotoğrafını paylaşmak

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili İbrahim Ayhan’a sosyal medyada Rojava’da yaşamını yitiren Aziz Güler’in fotoğrafını paylaşarak “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesi ile 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan’a da hapis cezası çıktı.

İbrahim Ayhan hakkında sosyal medyada Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri’nden (BÖG) Aziz Güler’in fotoğrafını paylaşarak “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesi ile Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Üç gün önce HDP’nin Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan’a da tutuklu olarak yargılandıkları davalarda hapis cezası verilmiş, iki vekile toplam 15 yıl 7 ay 15 gün ceza çıkmıştı.

HDP’nin 11 vekili tutuklu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklu bulunuyor.