Ana SayfaGüncelHDP’li Önlü: ‘Sen benim vekilim değilsin’ diyen başçavuş yolsuzluktan yargılanıyor

HDP’li Önlü: ‘Sen benim vekilim değilsin’ diyen başçavuş yolsuzluktan yargılanıyor

HABER MERKEZİ – HDP milletvekili Alican Önlü, kendisine “Sen benim vekilim değilsin, HDP’li vekiller teröristtir” diyen başçavuş hakkında yolsuzluk davası olduğunu açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Alican Önlü, Dersim’de askeri kontrol noktasında kendisine “Seni vekil olarak kabul etmiyorum, HDP’li vekiller teröristtir” diyen başçavuşla ilgili bazı paylaşımlarda bulundu.

Twitter’dan yaptığı açıklamada askerin o zamanki sözlerini hatırlatan Önlü, HDP’li vekillere ‘terörist’ diyen başçavuşun hakkında yolsuzluk davası olduğunu söyledi.

HDP’li vekil, Pertek’teki bir askeri operasyonun bütçesini ve yine yapılan bir ev baskınında evde bulunan paraları çaldığı iddiasıyla başçavuş hakkında yolsuzluk davası açıldığını kaydetti.

Başçavuşun davasının hala devam ettiği bilgisini de paylaşan HDP’li Önlü, “Başçavuş önce açığa alınmış, sonrasında paraları geri yatırınca görevine tekrar iade edilmiş” dedi.

Önlü, buna karşın başçavuşun görev yerinin değiştirilerek Dersim Merkez’e gönderildiğini aktardı.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz Haziran ayında bir başçavuş, Dersim’de askeri kontrol noktasında HDP Milletvekili Alican Önlü’ye, “Seni vekil olarak kabul etmiyorum, HDP’li vekiller teröristtir” demişti.

Çıkan tartışmanın ardından olayla ilgili bir açıklama yapan Valilik astsubayın suç duyurusu üzerine Önlü hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

HDP’li Alican Önlü olayın ardından yaptığı açıklamada, yaşananın sadece bir askerin “fevri çıkışı” olmadığını ve kendilerine yönelik çok uzun süredir benzer bir yaklaşımın olduğunu dile getirmiş ve iktidarın benzer söylemleri olduğunu söylemişti.

Önlü yaşanan hadisenin ‘tutuklanmalarına gerekçe yapılacağını’ savunmuştu.