Ana SayfaÇalışma Yaşamıİhraç edilen öğretmen fırın açtı: ‘Onurumu satmak yerine ekmek satarım’

İhraç edilen öğretmen fırın açtı: ‘Onurumu satmak yerine ekmek satarım’

HABER MERKEZİ – OHAL KHK’si ile ihraç edilen öğretmen Fecri Aydın, artık sabahları çocuklarla buluşmak için okulun yolunu tutmak yerine şimdilerde geçimini sağlamak için açtığı ekmek fırının yolunu tutuyor. “Onurumu satmak yerine, ekmek satarım fikriyle yola çıktım” diyen Aydın’ın kendisi gibi ihraç edilenlere de bir mesajı var: “Dik durursak güzel günler göreceğiz”.

Olağanüsütü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ihraç edildikten sonra fırın açan öğretmen Fecri Aydın, “Onurumu satmaktansa ekmek satarım daha iyi” diyerek zulme boyun eğmeyeceğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte ihraç edilen binlerce kamu emekçisinden biri Fecri Aydın.

Aydın sadece OHAL’in mağduru da değil.

6 yıl sınıf öğretmenliği yapan Fecri Aydın, kısa süreli meslek hayatına iki sürgün bir ihraç sığdırmış.

Sendikal faaliyet ve muhalif duruşundan kaynaklı iki kez Yozgat’a sürgün edilen ve her seferinde mahkeme kararlarıyla geri dönen Aydın, OHAL’de ise  275 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 29 Ekim 2016 tarihinde ihraç edildi.

Aydın ihraç sonrası geçimini sağlamak için alternatif bir iş arayışına girmiş ve kendisine Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde ekmek fırını açmış.

6 yıldır sabahları çocuklarla buluşmak için okulun yolunu tutan Aydın şimdilerde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ekmek hazırlamak için fırınının yolunu tutuyor.

Aydın, 5 kişiyle birlikte çalışıyor. 3 kişinin hamur hazırladığı fırında 2 kişi ise fırında kürek sallıyor.

Fecri Aydın’a göre kendisi hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı “cadı avının mağdurlarından”.

İhraç sebebini hala öğrenemediğini belirten Aydın, “Adli ve idari hiçbir ceza almamışım. Tamamen keyfi bir şekilde işimden edildim” diyor.

Çocuğu doğarken Yozgat’ta sürgünde, çocuğunun birinci doğum gününde ihraç

Tek çocuğu olan Aydın, çocuğu dünyaya geldiği dönem sendika faaliyetlerinden dolayı Yozgat’ta sürgünde olduğu için eşinin yanında olmadığını, çocuğunun birinci doğum gününde ise ihraç edildiği haberini aldığını söylüyor.

‘Onurumu satmadım, ekmek satıyorum’

Aydın ihracın ardından ekmek fırını açma hikayesini ise şöyle anlatıyor:

Onurumu satmak yerine ekmek satarım dedim. .Ardından da bu işe giriştim.

‘Kimse iktidara yalvarmasın, dik durursak güzel günler göreceğiz’

Yeni işinden kaynaklı olumlu tepkiler aldığını belirten Aydın, şöyle devam ediyor:

İlgi ve güzel tepkiler karşısında çok mutlu oldum. Bir fırın günde 500 ekmek satıyorsa, ben bin beş yüz ekmek satıyorum. Bu durum bana gurur veriyor.

Bizim mücadelemiz bizden önceki devrimci mücadeleden gelenlerin devamıdır. Hiç kimse AKP’den yalvarırcasına bir şey istemesin. Bizler dik durursak, bu sıkıntılı günleri değiştirirsek, güzel günler göreceğiz.


Bu haber dihaber’den derlenmiştir.