Ana SayfaGüncelInterpol’den yalanlama: Türkiye veri tabanından çıkarılmadı

Interpol’den yalanlama: Türkiye veri tabanından çıkarılmadı

HABER MERKEZİ – Interpol, “15 Temmuz darbe girişimi sonrası 60 bin kişinin ismini bildiren Türkiye’nin veri tabanına giriş yetkisi durduruldu” yönündeki haberleri yalanladı.

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), Türkiye’nin ’60 bin kişilik aranan şahıs yüklemesi yapıldığı gerekçesiyle’ veri tabanına erişimin askıya alındığı haberlerini yalanladı.

Açıklama Interpol sözcüsünden geldi.

BBC Türkçe’ye konuşan Interpol sözcüsü ‘haklarında uluslararası arama kararı bulunanlar dahil, hiçbir veri tabanında Türkiye’ye erişim yasağı getirilmediğini’ söyledi.

Çağıl Kasapoğlu imzalı habere göre Interpol’ün açıklaması şöyle:

Interpol, emniyet işbirliği çıkarları doğrultusunda 190 üye ülkesinin her birini desteklemektedir. Türkiye’ye, haklarında uluslararası arama kararları olan şahıslar dahil, Interpol’ün hiçbir veri tabanına erişim için engelleme getirilmemiştir.

Ayrıca Interpol’ün ‘politik, askeri, dini ve ırki karakterli faaliyetlerde bulunmasının ve bunlara müdahale etmesinin tamamıyla yasak olduğu’ da vurgulandı.

Ne olmuştu?

Basında çıkan bazı haberlerde, Ankara’nın 15 Temmuz darbe girişimiyle açılan soruşturmada aranan ‘FETÖ’ bağlantılı oldukları belirtilen 60 bin kişi için Interpol’e bildirim yaptığı, bu bildirim üzerine Interpol’ün Türkiye’nin aranan şahısların bilgilerinin yer aldığı veri tabanına giriş yetkisini askıya aldığı iddia edilmişti.