Ana SayfaGüncel‘İşimi geri istiyorum’ eylemi 248. günde: Yine polis müdahalesi, 3 kişi gözaltına alındı

‘İşimi geri istiyorum’ eylemi 248. günde: Yine polis müdahalesi, 3 kişi gözaltına alındı

ANKARA – Yüksel Caddesi’nde ‘İşimi geri istiyorum’ sloganıyla 248 gündür devam eden eyleme polis bugün de müdahale etti. Konur Sokak üzerinde basın açıklaması yapmak isteyen Veli Saçılık’ın da aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına alındı.

Tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 128’inci, ‘ev hapsi’ verilen Özakça’nın eşi Esra Özakça’nınki ise 53’nci gününde devam ederken, Yüksek Caddesi’nde ‘İşimi geri istiyorum’ sloganıyla 248 gündür devam eden eylemler de sürüyor.

Eylemin 248’inci gününde ilk olarak Konur Sokak üzerinde basın açıklaması yapmak isteyen ve ‘Acun Karadağ onurumuzdur’ sloganı atan gruba polis müdahale etti. Müdahalede grubun taşıdığı pankart polis tarafından yırtılırken aralarında Acun Karadağ’ın kızı İpek Moral’in de bulunduğu iki kişi gözaltında alındı.

Polisin ilk gruba müdahalesinin ardından Konur Sokak üzerinde basın açıklaması yapmak isteyen  Veli Saçılık’a da polis tarafından izin verilmedi. Saçılık, Konur Sokak üzerine geldiği anda gözaltına alındı.

Gözaltılar esnasında sokak üzerinde bulunan yurttaşların “Nuriye ve Semih yalnız değildir” sloganını atarak gözaltılara tepki gösterdi. Polis slogan atan gruba da müdahale ederek sokaktan çıkardı.

Konur Sokak ve çevresindeki polis ablukası devam ediyor.

Eğitimcilere destek vermek ve işlerine geri dönmek için Ankara Yüksel Caddesi’nde eylem yapan Esra Özakça, Acun Karadağ, Nazife Onay, Nazan Bozkurt ve Erdoğan Canpolat’a ‘ev hapsi’ verilmiş, Veli Saçılık’a ise adli kontrol şartı getirilmişti.