Ana SayfaGüncelİstanbul Caz Festivali başlıyor

İstanbul Caz Festivali başlıyor

HABER MERKEZİ – 21 Temmuz’a kadar devam edecek olan 24. İstanbul Caz Festivali bugün başlıyor. Festivalde konserlerin yanısıra Paco de Lucia için özel bir gece düzenlenecek. Ayrıca festivalde çocuklar için “Çocukça Bir Gün” etkinliği ve “Gece Gezmesi” gibi özel etkinlikler de var.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, bugün başlıyor.

Festival, Avusturya Başkonsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek ödül töreniyle start verecek.

21 Temmuz’a kadar sürecek olan festivalde, 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı, yirminin üzerinden mekanda yaklaşık elli konser düzenleyecek.

Festival ilk haftasında, bu sene “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü de alacak olan, Türk pop ve cazının duayen isimlerinden Fatih Erkoç ve TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası şefi Kamil Özler ile caz piyanisti Jacky Terrasson ve Fransız caz trompetçisi Stephane Belmondo gibi müziğin yıldız isimlerini ağırlayacak.

Ayrıca aralarında JUNUN, Shye Ben Tzur, The Rajasthan Express, Levent Yüksel, Taksim Trio, Cenk Erdoğan, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Rain Lab, Tolga Bilgin, Kristian Lind ve Geeva Flava’in de olduğu, caz, güncel müzik, dünya müziği, blues ve soul’un farklı sesleri de festivalde olacak.

Paco de Lucia için özel gece

Festivalde ayrıca flamenkonun efsane ismi Paco de Lucia’nın anılacağı özel bir gece de gerçekleştirilecek.

İstanbul Caz Festivali için özel olarak tasarlanan proje için, kariyerinde Paco de Lucia ile beraber çalışmış müzisyenler aynı sahnede bir araya gelecek.

Çocukça Bir Gün

Festival programında bu yıl ilk kez çocuklara yönelik bir etkinlik de yer alacak.

“Çocukça Bir Gün” başlıklı programda tüm gün boyunca konserler ve çeşitli atölyeler düzenlenecek.

Gece Gezmesi

Öte yandan bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Gece Gezmesi” etkinliği de Kadıköy’de olacak.

“Gece Gezmesi” etkinlikleri kapsamında Club Quartier (St. Joseph’liler Derneği), Moda Sahnesi, Kadıköy Sahne, Atölye Hangart, Zor, KargART, All Saints Moda Kilisesi ve Dorock XL  gibi birçok farklı mekanda Kolektif İstanbul, Ceylan Ertem, Gevende, Son feci Bisiklet, Jakuzi ve daha birçok isim sahne alacak.

21 Temmuz Perşembe günü Kadıköy ve Moda rotasında yer alan çeşitli konser mekânlarında ise eşzamanlı etkinlikler gerçekleştirilecek.

JUNUN

Beykoz Kundura’nın tarih ve doğayı birleştiren atmosferinde ise Sufi müzik geleneğinin önde gelen besteci ve ozanlarından Shye Ben Tzur, Hintli the Rajasthan Express ile oluşturduğu projesi Junun ile dinleyiciyle buluşacak.


Festivalin detaylı programına buradan ulaşılabilir.