Ana SayfaGüncelİstanbul ve Konya’dan Yüksekdağ’ın davası için yola çıkanlara engel: Araçlar bağlandı

İstanbul ve Konya’dan Yüksekdağ’ın davası için yola çıkanlara engel: Araçlar bağlandı

HABER MERKEZİ – Milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın Ankara’da görülecek duruşması için kente gitmek isteyen avukatlar ile HDP’lilerin İstanbul ve Konya’dan yola çıkan araçları bağlandı, duruşmaya gidişleri engellendi.

Milletvekilliği düşürülen tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Ankara’da görülecek ilk duruşmasına katılmak amacıyla başkente gitmek için İstanbul ve Konya’dan yola çıkan avukatların araçları polisler tarafından bağlandı.

İstanbul’da avukatların bulunduğu ve Şirinevler’den yola çıkan otobüs, daha avukatların olduğu noktaya ulaşmadan polisler tarafından engellendi.

Hiçbir gerekçe belirtmeyen polislerin aracı bağladığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) şu mesajı paylaştı:

Konya’dan da yola çıkan HDP’liler, 20 kilometre sonra TEM, Güvenlik Şube ve Trafik Şube polisleri tarafından durduruldu.

HDP’lileri taşıyan ve üzerinde “Bozkır Seyehat” yazan araç da “güzergah dışı” gerekçesiyle trafikten men edilirken, 2 bin 600 TL’de para cezası verildi.

GBT’ye tabi tutulan HDP’liler ise saatlerdir bekletiliyor.

Yüksekdağ, 8 ay sonra ilk kez mahkemeye çıkıyor

Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu dosyadan 8 ay sonra ilk kez bugün mahkemeye çıkacak.

Milletvekilliği düşürülen Yüksekdağ’ın Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davası için kadınlar ve avukatlar duruşmaya katılım çağrısı yapmıştı.

ÖHP üyesi avukatlar başta olmak üzere çok sayıda avukat da Yüksekdağ’ın müdafiliğini üstlenmek için Ankara’ya gidiyordu.