Ana SayfaMedyaİstismarı teşhir eden Şûjin erkeklerin hedefinde: ‘Çalışanların can güvenliği tehdit altında’

İstismarı teşhir eden Şûjin erkeklerin hedefinde: ‘Çalışanların can güvenliği tehdit altında’

HABER MERKEZİ – Son dönemde ortaya çıkardığı cinsel istismar ve erkek saldırganlığı haberleri dolayısıyla Gazete Şûjin çalışanlarının hedef alındığı ve çalışanların can güvenliğinin tehdit altında olduğu açıklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan kadın gazeteciler “Bu kişiler gücünü erkek yargı ve erkek devlet aklından almaktadır” dedi. Açıklamada “mağduru koru faili teşhir et” ilkesinden taviz vermeyeceklerini belirten kadınlar, “Dilimizi bir çuvaldız gibi kuşanarak haberlerimizi yapmaya devam edeceğimizi bir kez daha duyuyoruz” diye belirtti.

Kadın odaklı habercilik yapan Gazete Şûjin, son dönemde ortaya çıkardığı istismar haberleri nedeniyle erkeklerin hedefinde.

Gazete yakın zamanda Batman’da yaşanan çocuk istismarı ve fuhuş skandalını ortaya çıkarmıştı.

Bu ve benzer haberleri dolayısıyla hedef alınan Gazete Şûjin’e destek amacıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu tarafından düzenlenen toplantıya çok sayıda kadın gazeteci katıldı.

Toplantıda konuşan gazeteci Ayşe Güney, “Eril medyaya çuvaldız niyetine” diyerek yola çıkan Gazete Şûjin’in kadın odaklı habercilikte önemli bir adım olduğunu söyledi.

Şûjin ekibinin ‘örgütlendirilmiş bir erkek öfkesiyle karşı karşıya kaldığını’ belirten Güney, bunun nedeninin özellikle son dönemde gazete ekibinin ortaya çıkardığı cinsel istismar vakaları ile ilgili olduğunu belirtti.

Haberlerin ispatlı olduğunu vurgulayan Güney, tehditlere ilişikin şu bilgileri paylaştı:

Bir süredir Gazete Şûjin çalışanı kadınlara çeşitli yollardan faillerin yakınları tarafından istismar haberlerinin geri çekilmesi noktasında tehdit ve tacizlere maruz bırakılıyor. Faillerin işlediği suçun gerçekliğini bizzat dile getiren bu kişiler, kadın gazetecileri susturmaya çalışarak yakınlarının işlediği suça ortak olmaktadır. Gazete Şûjin çalışanlarının can güvenliğinden endişe duyuyoruz. Şûjin’e karşı yönlendirilmiş bir eril şiddet söz konusu. Herhangi bir arkadaşımızın başına gelecek en ufak şeyin sorumlusu gazetemize karşı örgütlendirilen bu kişilerdir. Bu kişiler gücünü erkek yargı ve erkek devlet aklından almaktadır.

“Mağduru koru faili teşhir et” ilkesinden taviz vermeyeceklerini belirten Güney, “Dilimizi bir çuvaldız gibi kuşanarak haberlerimizi yapmaya devam edeceğimizi bir kez daha duyuyoruz” diye konuştu.