Ana SayfaGüncelİzmir’deki orman yangınında 800 hektar alan zarar gördü

İzmir’deki orman yangınında 800 hektar alan zarar gördü

HABER MERKEZİ – İzmir’in Menderes ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin yapılan açıklamada şu ana kadar yaklaşık 800 hektarlık bir alanın zarar gördüğü ifade edildi. Öte yandan Çanakkale’de de ormanlık alanda yangın çıktı.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, İzmir’in Menderes ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı.

Üzmez, yangına 9 helikopter, 4 büyük yangın söndürme uçağı, belediye itfaiye araçları hariç 128 arazöz, binlerce orman işçisi ve mühendisi ile müdahale edildiğini söyledi.

Orman Genel Müdürü, yangının 4 saatte 6-7 kilometre ilerlediğini aktararak, söndürme çalışmalarına gece de devam edildiğini belirtti.

800 hektarlık alan etkilendi

Şu ana kadar yaklaşık 800 hektarlık bir alanın yangından zarar gördüğü ifade edildi.

Bölgede etkili olan rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediği bildirildi.

Öğle saatlerinde kısmen kontrol altına alındığı duyurulan yangın, rüzgarın yön değiştirmesiyle farklı noktalara da sıçradı.

Menderes-Gümüldür yolu kapatıldı

Yangın nedeniyle gökyüzünü is bulutu kaplarken, dumandan etkilenmelerin önüne geçilmesi için Menderes-Gümüldür yolu da çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

  İzmir’de orman yangınına müdahale eden helikopter düştü

Orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında, bu sabah saatlerinde Tahtalı Barajı’ndan su alan yangın söndürme helikopteri düşmüş, helikopterdeki 1’i yaralı 5 personel ise botla kurtarılmıştı.

Çanakkale’de de yangın: 1 köy boşaltıldı

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Karagömlek köyü yakınlarındaki tarım alanında 12.30 sularında başlayan yangın büyüyerek ormanlık alana sıçradı.

Alevlere havadan iki yangın söndürme helikopteri karadan ise 15 arazöz ve orman işçisi müdahale ediyor.

Ormanlık alanda devam eden yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Rüzgarın da etkisiyle alevler Ayvacık İlçesine bağlı 100 haneli Misvak Köyü’ne doğru ilerlemeye başladı. Bunun üzerine yetkililer, Ayvacık İlçesi’ne bağlı Misvak Köyü’nü tedbir amaçlı boşalttı.