Ana SayfaGüncelKadıköy’de ‘Sur’da yıkıma sessiz kalma’ protestosu

Kadıköy’de ‘Sur’da yıkıma sessiz kalma’ protestosu

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Kadıköy’de Sur’daki “kentsel dönüşüm” adı altında sürdürülen yıkım protesto edildi. “Sur’da yıkıma sessiz kalma” sloganlarının atıldığı eylemde Sur halkı ile dayanışmaya çağrı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy İlçe Örgütü’nün çağrısıyla Kadıköy Altıyol’da bir araya gelenler Diyarbakır’ın Sur ilçesinde “kentsel dönüşüm” adı altında sürdürülen yıkımı protesto etti.

“Sur tarihtir, kültürdür, hafızadır yıkılmasına sessiz kalma” ve “Sur’da yıkmak istedikleri bir şehir değil bir halkın hafızasıdır” pankartı açılan açıklamada, “Sur’da yıkıma sessiz kalma” sloganları atıldı.

Açıklamayı HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Gül Demir yaptı.

Demir, “Tank, top ve benzeri ağır silahlarla Cizre, Sur, Silopi gibi şehirlerde yüzlerce insan saldırılar sonucu hayatını kaybetmiş, Cizre’deki bodrumlarda yüzlerce insan diri diri yakılarak katledilmiştir” dedi.

Katliamların üzerininin örtülmesi için kentlerin yıkıldığını söyleyen Demir, şunları ifade etti:

Devlet Kürt şehirlerini, iktidarını tahkim etmek için yeni rant alanı olarak görmektedir. Biz burada bir kez daha tüm duyarlı kamuoyuna çağrı yapıyoruz. Ranta, talana, tarih, kültür ve hafıza kıyımına dur diyeceğiz. Korunaklı saraylarında oturan muktedirler bilmeliler ki tarih zulmün tarihi olduğu kadar, direnmenin ve dayanışmanın da tarihidir. Bu talan ve zulüm düzenine boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz.

Gül Demir, son olarak herkesi Sur halkı ile dayanışmaya çağırarak konuşmasını tamamladı.