Ana SayfaKadın‘Kadınların Çevrimiçi Kütüphanesi’ açıldı

‘Kadınların Çevrimiçi Kütüphanesi’ açıldı

HABER MERKEZİ –Kadınların barış mücadelesine katılımı hakkında analiz, röportaj, yazı ve çeviri içeklerinden oluşan ‘Kadınların Çevrimiçi Kütüphanesi’ açıldı.  

‘Kadınların Barış Mücadelesi Projesi’ kapsamında Demos Araştırma Merkezi tarafından kurulan ve Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin desteğiyle hazırlanan ‘Kadınların Çevrimiçi Kütüphanesi’ açıldı.

Kadınların barış mücadelesine katılımı hakkında analiz, röportaj, yazı ve çeviri içekleri olan internet sitesinde konuya ilişkin yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kütüphane, kadınların barış süreçlerine dahil olabilmesine ilişkin yürütülen uzun dönemli çalışmaların bir parçası olarak tasarlandı. Projeye dair fikir, Türkiye’de barış alanında mücadele yürüten ve akademik çalışmalar gerçekleştiren kişilerin; barış ve çatışma çözümüne toplumsal cinsiyet perspektifinden yaklaşan daha fazla kaynağa ulaşmaları için geliştirildi. Çevrimiçi kütüphane ile uzun vadede, kadın barış aktivistleri arasındaki ağın güçlendirilmesi, kadın odaklı barış çalışmalarının, etkinlik ve haberlerin paylaşıldığı ortak bir platform oluşturulması amaçlanmaktadır.