Ana SayfaGüncelKandıra’da açıklama yapmak isteyen HDP heyetine izin yok

Kandıra’da açıklama yapmak isteyen HDP heyetine izin yok

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nü ziyaret edecek olan HDP heyetinin, ziyaret öncesi eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına izin verilmedi. Kandıra sapağında polis tarafından önleri kesilen HDP heyeti adına açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Engellemeye ilişkin herhangi bir belge yok. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlığı gösteren bir durum” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nü ziyaret edecek.

Aralarında Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ün de aralarında bulunduğu HDP heyetinin ziyaret öncesi eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünde yapmak istedikleri basın açıklamasına izin verilmedi.

Açıklama öncesi alana gelen jandarma ekipleri açıklamaya izin verilmeyeceğini ve basın açıklamasını takip eden basın mensuplarının ekipmanlarına el konulacağını bildirdi.

OHAL kapsamında alınan karar gerekçesi ile cezaevlerinin 5 kilometre çevresinde basın açıklamasına izin verilmeyeceğini bildiren jandarma ekipleri, basın mensuplarının alandan ayrılmaması halinde gözaltı işlemi yapılacağını söyledi.

Bunun üzerine cezaevi müdürü ile önceden belirlenmiş randevularını gerçekleştirmek için yollarına devam eden HDP heyetinin yolu Kandıra sapağında polis tarafından kesilerek, cezaevine gitmeleri engellendi.

Burada bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Engellemeye ilişkin herhangi bir belge yok. Resmi bir bildirim yok. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlığı gösteren bir durum. Bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından heyet Adalet Yürüyüşü’nün saat 17.00’de başlayacak etabına katılmak üzere alandan ayrıldı.