Ana SayfaDünyaKenya’da seçimlere bir hafta kala kıdemli seçim görevlisi de ölü bulundu

Kenya’da seçimlere bir hafta kala kıdemli seçim görevlisi de ölü bulundu

HABER MERKEZİ – Kenya’da Cumartesi günü yapılacak başkanlık, genel ve yerel seçimlere 10 gün kala başkan vekilinin evine düzenlenen silahlı saldırının ardından bugün de kıdemli bir seçim görevlisinin ölü bulunduğu belirtildi.

Cumartesi günü Kenya’da seçimlere sayılı günler kala Başkan Vekili William Ruto’nun evine saldırı düzenlenmiş, başkan vekili ve ailesi ev dışında olduğundan zarar görmemiş ancak bir koruma yaralanmıştı.

Reuters’ın haberine göre 8 Ağustos’taki seçimlere çok az bir süre kala üç gündür kayıp olduğu belirtilen bilgi, iletişim ve teknolojiden sorumlu kıdemli seçim görevlisi Chris Msondo’nun ölü bulunduğu belirtildi.

Msondo’nun nasıl ve neden hayatını kaybettiği ise bilinmezken, yetkililerden bir açıklama gelmedi.

Ne olmuştu?

Gelecek hafta Kenya’da hem başkanlık seçimleri hem de yerel ve genel seçimler düzenlenecek.

Başkan Uhuru Kenyatta ikinci dönemi için seçilmeyi beklerken muhalefetin son iki seçimdir seçimlere hile karıştırıldığı iddiası sürüyor.

2013’te elektronik seçim makineleri büyük oranda arızalandığında muhalefet mahkemeye şikayette bulunmuş, mahkeme reddetmişti.

2017’de muhalefet yanlılarının seçim sonuçlarının ardından düzenlediği protestolar sırasında 1.200 kişi hayatını kaybetmişti.


Karınca Dış Haberler

 




Önceki Haber
Halkın mekanı yoktur - Jacques Rancière
Sonraki Haber
Üsküdar'da yol çöktü: 1 araç göçüğe düştü