Ana SayfaGüncelKesilen ağacını sofra bezine sarıp belediyeden hesap sordu: “Kime ne zararı vardı?”

Kesilen ağacını sofra bezine sarıp belediyeden hesap sordu: “Kime ne zararı vardı?”

HABER MERKEZİ – Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Melahat Peker geçen yıl diktiği dut fidanının komşularının şikayeti üzerine belediye tarafından kesilmesine tepki gösterdi. Kesilen ağacını sofra bezine sarıp belediyeye giden Peker, “Ben bu fidana çocuk gibi baktım. Bir ağacı sığdıramadılar” dedi.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde bir apartmanda yaşayan 71 yaşındaki Melahat Peker geçen yıl mart ayında ‘yeşillik olsun’ düşüncesiyle kaldırım üzerine 5 elma ve 1 dut fidanı dikti.

Fidanlardan rahatsız olan komşuları belediyeye şikayette bulundu.

DHA’nın haberine göre şikayet üzerine 5 elma ağacını kendisi kesen Peker belediye zabıtasından dut ağacının kalmasını rica etti.

Belediye zabıtaları ise geçen pazartesi günü Peker evde olmadığı sırada dut ağacını keserek götürdü.

Dut ağacının kesildiğini görerek üzülen Peker, belediyeden kesilen ağacın kendisine verilmesini istedi.

Peker, ardından geri aldığı ağacı sofra bezine sarıp omzuna alarak Yalvaç Belediyesi’ne gitti.

Melahat Peker, burada Belediye Başkanı MHP’li Halil Hilmi Tütüncü ile 5 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

“Ben buna çocuk gibi baktım, bir ağacı sığdıramadılar”

Görüşmenin ardından yaşananlara tepki gösteren Peker, “Ben bu fidana çocuk gibi baktım. Bir ağacı sığdıramadılar. Başkan ‘haberim yok’ deyip işin içinden sıyrıldı. Ağzımın orucu ile Ramazan ayında kaç kez geldim, görüşemedim. ‘Şurada yeşillik olsun gelen giden çoluk çocuk yesin’ diye dikmiştim. Kime ne zararı vardı? Belediye kendisi kaldırımlara ağaç dikmiyor mu?” diye konuştu.

Ağacın kesilme nedeni: Komşunun beton yapma isteği

Çevre güzelleşsin diye ağaç diktiğini söyleyen Melahat Peker, Komşum kaldırıma beton yapılması için belediyeye müracaat etmiş, ağaçlar var ‘kesilsin’ demiş” dedi.

Bana 2 kez zabıta geldi. 5 ağacı kendi ellerimle kestim. ‘Bari bu dut ağacı kalsın’ diye rica ettim. Başkanla da görüşmek istedim ama saatlerce odasının önünde bekledim gelmedi. Ne zaman geldilerse hemen kesmiş ağacı da almış götürmüşler. ‘O ağaç buraya gelecek’ dedim kesilen ağacı getirttim.