Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu, 25 günlük yürüyüşün ardından cezaevindeki Berberoğlu’nu ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, 25 günlük yürüyüşün ardından cezaevindeki Berberoğlu’nu ziyaret etti

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Berberoğlu’nun moralinin iyi olduğunu ve anılarını kaleme aldığını söyledi. CHP lideri “Umarız adalet yerini bulur ve kısa süre içerisinde tahliye olur” dedi.

Partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun “MİT Tırları Davası”nda tutuklanmasının ardından “Adalet” sloganıyla Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşünü dün Maltepe’de düzenlediği “Adalet Mitingi” ile sonlandırdı.

Kılıçdaroğlu 25 günlük yürüyüşün ardından bugün de Berberoğlu’nu Maltepe Cezaevi’nde ziyaret etti.

Cezaevi çıkışında ziyarete dair açıklamalarda bulunan CHP lideri, şunları söyledi:

Milletvekilimiz Enis beyi, ziyaret ettim. Morali yerinde. Anılarını yazıyor.

Şu gerçeği yerinde görmek acı verici. Adalet saraylarda değil aslında. Bugünkü koşullarda üzülerek ifade edeyim üzerinde ‘Adalet’ yazan saraylarda adalet verilmiyor.

Hiçbir günahı olmayan insanların haksız yere suçlanan insanların hapse atılması, toplum vicdanında derin yaralar açar.

Enis Bey uzun yıllar gazetecilik yaptı. Bütün gazeteci arkadaşlara selamları var. Morali yerinde. Umarız adalet yerini bulur ve kısa süre içinde tahliye olur.

Alınan karar çok ağır hukuku ve adaletle bağdaşmayan bir karar. ‘Adalet ağır yürür ama mutlaka hedefine varır’ diye bir ifade var. Biz de adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz.

  ADALET MİTİNGİ | Kılıçdaroğlu: Korku gömleğini çöpe attık, sokaksa sonuna kadar sokak